Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πτώση του πετρελαίου χαρίζει κέρδη στη Wall

Ηπια ανοδικές τάσεις καταγράφει η Wall Street, σε μια προσπάθεια συντήρησης του θετικού κλεισίματος τριμήνου. Ευνοεί την επενδυτική ψυχολογία η υποχώρηση των τιμών πετρελαίου. Μικτή εικόνα και στις ευρωαγορές.

Συνεχίζουν στην ανοδική φορά της προηγούμενης εβδομάδας οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με το επίκεντρο σε εγχώρια οικονομικά δεδομένα αλλά και την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, που ακολουθεί την ανακατάληψη του ελέγχου μεγάλων πετρελαιοπαραγωγικών τοποθεσιών της Λιβύης από τους αντικαθεστωτικούς.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,18% στις 12.242 μονάδες, ο S&P 0,16% στις 1.315 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,24% στις 2.749 μονάδες.

Την Παρασκευή η Wall Street έκλεισε με άνοδο επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ωθώντας τον Dow Jones Industrial 3,1% υψηλότερα στο σύνολο της εβδομάδας.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές θα επιχειρήσουν να συντηρήσουν σταθεροποιητικές τάσεις μέχρι την λήξη του τριμήνου στο τέλος Μαρτίου, που κλείνει με θετικές μέχρι στιγμής αποδόσεις.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την ατομική κατανάλωση του Αμερικανού πολίτη, που αυξήθηκε 0,7% ενώ το εισόδημα αυξήθηκε 0,3% τον Φεβρουάριο.

Στην συνέχεια θα ανακοινωθούν μεγέθη για την αγορά ακινήτων, ενώ από το μακροοικονομικό μέτωπο η σπουδαιότερη ανακοίνωση της εβδομάδας θα είναι τα στοιχεία για την ανεργία, την Παρασκευή.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ο τίτλος της Eastman Kodak αντιδρά με άνοδο 17% στην απόφαση της αρμόδιας επιτροπής να επανεξετάσει προσφυγή για πατέντα κατά της Apple και της Research In Motion.

Η Alcatel-Lucent αντιδρά με άνοδο 7% στην αναβάθμισή της από την Goldman Sachs.

Η Goldman αναβάθμισε επίσης την φινλανδική Nokia (+3,4%) σε buy από neutral.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν κυρίως ήπια ανοδικές τάσεις, αν και Philips Electronics υποχωρεί κατόπιν προειδοποίησης της εταιρίας για ζημιές στον βραχίονα τηλεοράσεων.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,09% στις 5.906 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,06% στις 3.975 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,06% στις 3.975 μονάδες.

Αντιθέτως, τα πρόσημα στις ασιατικές αγορές ήταν κατά κύριο λόγο πτωτικά, εξαιτίας και των επιπέδων ραδιενέργειας στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, που εξακολουθούν να αυξάνονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v