Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barclays: Μελετά "μετακόμιση" στην Ν. Υόρκη

Η Barclays Plc μελετά την μετακίνηση της παγκόσμιας έδρας της από το Λονδίνο στην Νέα Υόρκη, εξαιτίας της απειλής υψηλότερων απαιτήσεων κεφαλαιακής επάρκειας στην Βρετανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ.

Barclays: Μελετά μετακόμιση στην Ν. Υόρκη
Η Barclays Plc μελετά την μετακίνηση της παγκόσμιας έδρας της από το Λονδίνο στην Νέα Υόρκη, εξαιτίας της απειλής υψηλότερων απαιτήσεων κεφαλαιακής επάρκειας στην Βρετανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η βρετανική τράπεζα διεξήγαγε προκαταρκτικές συνομιλίες με αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για την «μετακόμιση» και διεξάγει τώρα ανάλυση για το κατά πόσον έχει νόημα να αλλάξει την έδρα της.

Οι βρετανικές τραπεζικές αρχές έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι οι τράπεζες θα πρέπει να έχουν συντελεστή κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 άνω του 10%. Ο συντελεστής αυτός είναι υψηλότερος από το 7% που απαιτεί η συνθήκη της Βασιλείας ΙΙΙ.

Η τελική απόφαση της τράπεζας αναμένεται μετά τον Σεπτέμβριο, όταν θα έχουν αποσαφηνιστεί οι κατευθύνσεις της χρηματοπιστωτικής επόπτευσης στην Βρετανία και τις ΗΠΑ, σύμφωνα πάντα με την WSJ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v