Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OPEC: Προς έσοδα - ρεκόρ 1 τρισ. δολ. το 2011

Ο OPEC θα απολάβει έσοδα από εξαγωγές – ρεκόρ που θα ξεπεράσουν το 1 τρισ. δολάρια φέτος, αν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν πάνω από τα 100 δολ. ανά βαρέλι.

OPEC: Προς έσοδα - ρεκόρ 1 τρισ. δολ. το 2011
Ο Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC) θα απολάβει έσοδα από εξαγωγές – ρεκόρ που θα ξεπεράσουν το 1 τρισ. δολάρια φέτος, αν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν πάνω από τα 100 δολ. ανά βαρέλι, δήλωσε αξιωματούχος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ) στους Financial Times.

Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του OPEC που τα πετρελαϊκά έσοδα θα ανέλθουν στο ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΙΕΑ στην εφημερίδα. Το ρεκόρ θα οφείλεται στην αύξηση των τιμών και στην αύξηση της παραγωγής.

Οι προοπτικές αυτές σκιαγραφούνται καθώς η συνεχιζόμενη αναταραχή στην Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική, οι συγκρούσεις στην Λιβύη και οι ενδείξεις οικονομικής ανάπτυξης, αναθερμαίνουν την συζήτηση μεταξύ των Αρχών για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου και οι επιπτώσεις τους στην εθνική ασφάλεια.

Στο μείζονος σημασίας αυτό ζήτημα θα αναφερθεί και ο αμερικανός Πρόεδρος Β. Obama σήμερα, σε πολυαναμενόμενη ομιλία του υπό τον τίτλο «Σχέδιο για την Ενεργειακή Ασφάλεια της Αμερικής.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v