Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Wall η σκυτάλη της ανόδου των διεθνών αγορών

Οι ελπίδες ότι η διεθνής οικονομία είναι αρκετά εύρωστη ώστε να ξεπεράσει την πυρηνική κρίση της Ιαπωνίας, που καθρεφτίστηκαν και στα κέρδη 2,6% του Nikkei, στηρίζουν υψηλότερα την Wall Street.

Οι ελπίδες ότι η διεθνής οικονομία είναι αρκετά εύρωστη ώστε να ξεπεράσει την πυρηνική κρίση της Ιαπωνίας, που καθρεφτίστηκαν και στην πειστική θετική αντίδραση των ασιατικών αγορών, στηρίζουν υψηλότερα τις τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον αμερικανικό ιδιωτικό τομέα στηρίζει περαιτέρω την Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,37% στις 12.325 μονάδες, ο S&P 0,5% στις 1.326 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,5% στις 2.771 μονάδες.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση η Wall έκλεισε υψηλότερα με κέρδη στις μετοχές ενέργειας και τηλεπικοινωνιών.

Σήμερα, από το στατιστικό μέτωπο οι ανακοινώσεις ήταν ευνοϊκές.

Οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα της αμερικανικής οικονομίας τον Μάρτιο κατά 201.000, ενώ οι προγραμματισμένες απολύσεις στις αμερικανικές επιχειρήσεις μειώθηκαν 18%.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Family Dollar αντιδρά με άνοδο 3% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄τριμήνου.

Ο τίτλος της Valeant Pharmaceuticals International κερδίζει 12% μετά την ανακοίνωση ότι θα κάνει προσφορά για την βιοφαρμακευτική Cephalon (+30%).

Θετικά αντιδρά και η Achillion Pharmaceuticals μετά τα καλά αποτελέσματα των κλινικών ερευνών σε θεραπεία της για την χρόνια ηπατίτιδα C.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύονται επί έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, που είναι το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Δεκέμβριο, με σημαντικά κέρδη στους κλάδους αυτοκινήτων, κοινωφελών υπηρεσιών και μεταλλευτικών.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,44% στις 5.958 μονάδες, ο DAX 1,68% στις 7.051 μονάδες, ενώ ο CAC 0,93% στις 4.025 μονάδες.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με ράλι 2,6%.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν ελαφρώς στα 104,42 δολ. ανά βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια του χρυσού κερδίζουν 3 δολ. περίπου στα 1.420 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v