Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική ώθηση στη Wall Street

Η μικρότερη της αναμενόμενης πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς και οι ευνοϊκές εγχώριες επιχειρηματικές ειδήσεις του τεχνολογικού κλάδου, οδήγησαν σε άνοδο τη Wall παρά τις δυσμενείς γεωπολιτικές συνθήκες.

Η μικρότερη της αναμενόμενης πτώσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς και οι ευνοϊκές εγχώριες επιχειρηματικές ειδήσεις του τεχνολογικού κλάδου, οδήγησαν σε άνοδο τη Wall παρά τις δυσμενείς γεωπολιτικές συνθήκες. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά το καταναλωτικό κλίμα μπορεί μεν να επιδεινώθηκε το Μάρτιο στις 63,4 μονάδες έναντι 72 τον προηγούμενο μήνα ωστόσο διαμορφώθηκε πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών (62,2 μονάδες).

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της LPL Financial, John Canally, “Δεδομένων των δυσμενών γεωπολιτικών συνθηκών και των αυξήσεων στις τιμές πετρελαίου και αγαθών η πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης μπορεί να χαρακτηριστεί αναμενόμενη

Ωστόσο μη αναμενόμενη μπορεί να χαρακτηριστεί η νέα πτώση για 7ο διαδοχικό μήνα του δείκτη τιμών κατοικιών S&P CaseShiller τον Ιανουάριο και συγκεκριμένα κατά 0,2% σε σχέση με τον Δεκέμβριο και κατά 3,1% σε σχέση με τον Ιανουάριο 2010.

Εντούτοις τα νέα αδύναμα στοιχεία της στεγαστικής αγοράς δεν πτόησαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών εξαιτίας των ευοίωνων εταιρικών ειδήσεων.

Συγκεκριμένα η μετοχή της Home Depot ενισχύεται λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης 3% μετά την ανακοίνωση της διοίκησης ότι πώλησε 2 δισ. δολ. σε ομόλογα για να συγκεντρώσει ρευστότητα και να χρηματοδοτήσει επαναγορές.

Κέρδη 4% και για την μετοχή της AK Steel μετά την εξαγορά μεριδίου από την SAC Capital Advisors.

Αξιόλογα κέρδη και στον τεχνολογικό κλάδο και συγκεκριμένα στις τηλεπικοινωνίες μετά την πρόταση εξαγοράς της Τ- Mobile από την AT&T. Άνοδος 1,7% για την Verizon και 2,2% για την AT&T.

Στον αντίποδα πιέσεις για τον τίτλο της Halliburton καθώς η εταιρία ανακοίνωσε αποτελέσματα κατώτερα των αναμενόμενων.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,7% στα 104,73 δολάρια ανά βαρέλι καθώς συνεχίζονται οι πολεμικές συγκρούσεις στη Λιβύη και η πολιτική ένταση σε Συρία, Υεμένη. Πτώση 0,2% για την τιμή που χρυσού στα 1.419 δολ./oz.


Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρεί 3,2% στα 1,80 δολάρια ενώ το δικαίωμα της κινείται ανοδικά 1,5% στα 27,28 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,67% στις 12.279,01 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,71% στις 1.319,44 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,96% στις 2.756,89 μονάδες.

Στις διεθνείς αγορές, τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με μικτή εικόνα, ενώ στην Ευρώπη η υποβάθμιση Ελλάδας και Πορτογαλίας από τον οίκο αξιολόγησης S&P δεν επηρέασε σημαντικά τα χρηματιστήρια σε Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία.

Συγκεκριμένα ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,47% υψηλότερα στις 5.932 μονάδες, ο DAX 0,06% χαμηλότερα στις 6.934 μονάδες, ενώ ο CAC 0,27% υψηλότερα στις 3.988 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v