Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Θετική υποδοχή της παραίτησης Μουμπάρακ

Μετά από επιφυλακτικό άνοιγμα, η παραίτηση του Χ.Μουμπάρακ από την ηγεσία της Αιγύπτου και μια σειρά ευνοϊκές στατιστικές ανακοινώσεις, επαναφέρουν σε ανοδική πορεία την Wall Street και τις ευρωαγορές.

Μετά από επιφυλακτικό άνοιγμα, η παραίτηση του Χ.Μουμπάρακ από την ηγεσία της Αιγύπτου και μια σειρά ευνοϊκές στατιστικές ανακοινώσεις, επαναφέρουν σε ανοδική πορεία την Wall Street και τις ευρωαγορές.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,29% στις 12.264 μονάδες, ο S&P 0,43% στις 1.327 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,26% στις 2.797 μονάδες.

Στην χθεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average διέκοψε το ανοδικό σερί του, αν και πάντως ανέκαμψε από τα χαμηλά της ημέρας κι έκλεισε με ανεπαίσθητη πτώση.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι θα παραδώσει εξουσίες στον αντιπρόεδρο, αλλά αρνήθηκε να παραιτηθεί άμεσα. Αργά σήμερα το απόγευμα όμως, ο αντιπρόεδρος της χώρας, ανακοίνωσε ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ, που νωρίτερα αποχώρησε για το εξοχικό του στην Ερυθρά Θάλασσα, παραιτείται.

Οι τάσεις αποφυγής του κινδύνου εξαιτίας του γεωπολιτικού ρίσκου, ώθησαν το πρωί σε αισθητές απώλειες ασιατικά χρηματιστήρια όπως της Νοτίου Κορέας και της Ταϊβάν.

Σταθεροποιητική εικόνα επικράτησε και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μέχρι την παραίτηση Μουμπάρακ, που έστρεψε ανοδικά τα πρόσημα.

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η μετοχή της Expedia βουλιάζει 14% καθώς τα αποτελέσματα κερδών δ΄τριμήνου δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Ο τίτλος της Nokia αντιδρά με πτώση 7% και πλέον στην ανακοίνωση συνεργασίας με την Microsoft (+1,27%) στα smartfhones.

Ο τίτλος της Panera Bread αντιδρά με άνοδο 9% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ στον αντίποδα η Kraft Foods υποχωρεί 2,4%.

Η Total υποχωρεί 1,3% ενώ η Ford Motor ενισχύεαι 1,38%.

Από το στατιστικό μέτωπο, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε κατά 5,9% τον Δεκέμβριο. Στην συνέχεια αναμένονται στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v