Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία και Γερμανία επιμένουν σε σκληρή γραμμή

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας αποσαφήνισαν ότι εμμένουν στην πρόταση του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας που θα πρέπει να υιοθετηθεί στο σύνολό του.

Γαλλία και Γερμανία επιμένουν σε σκληρή γραμμή
Ο γαλλογερμανικός άξονας εμμένει στην πρόταση για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας. Αυτό διαμήνυσαν σε κοινή συνέντευξή Τύπου οι υπουργοί Οικονομικών Βερολίνου και Παρισιού επισημαίνοντας πως δεν υπάρχουν συμβιβαστικές προτάσεις και πως το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας πρέπει να συμφωνηθεί στο σύνολό του.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble δήλωσε πως «όλα τα σημεία του πακέτου μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης συνδέονται» και πως κατά συνέπεια «πρέπει να συμφωνηθούν στο σύνολό τους», απορρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς τις όποιες προτάσεις για χαλάρωση του γερμανικού στόχου για το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Christine Lagarde αποσαφήνισε ότι στηρίζει σθεναρά το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και την «ανάγκη για μία ευρεία συμφωνία», ενώ επεσήμανε ότι θέλει και εκείνη να υπάρξει συνταγματική πρόβλεψη στις χώρες μέλη ως προς τα ελλείμματα του προϋπολογισμού. Δήλωσε μάλιστα ότι εκτίμησή της είναι πως στην σύνοδο της 11ης Μαρτίου θα προταθούν συνολικά μέτρα στήριξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v