Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άγγιξε το υψηλό 32 μηνών ο Dow Jones

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα οδήγησαν υψηλότερα τη Wall και τον Dow σε έβδομη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση. Ξεπεράστηκε γρήγορα η ανησυχία από την άνοδο των επιτοκίων στην Κίνα.Υψηλό 3 ετών για Nasdaq.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα ώθησαν υψηλότερα τη Wall και τον Dow σε έβδομη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση (αν και με περιορισμένο όγκο συναλλαγών). Ξεπεράστηκε γρήγορα η ανησυχία από την άνοδο των επιτοκίων στην Κίνα.

Αναλυτικότερα η ισχυρή αύξηση των πωλήσεων τον Ιανουάριο της Mc Donalds τόνωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών και οδήγησε το σύνολο των δεικτών σε θετικό πρόσημο παρά την αρχική ανησυχία από την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού προκειμένου να συγκρατήσει τις πληθωριστικές πιέσεις στην εγχώρια αγορά.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Lek Securities, Frank Davis, “η απόφαση της Κίνας δεν προκάλεσε έκπληξη στους επενδυτές ενώ δείχνει την αποφασιστικότητα της κινεζικής κυβέρνησης να τιθασεύσει τον πληθωρισμό».

Πέρα όμως από την αύξηση στις πωλήσεις της Mc Donalds –ένδειξη ότι ενισχύεται η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ- η πρόταση εξαγοράς της Kindred Healthcare από την ανταγωνίστρια RehabCare έναντι 900 εκατ. δολαρίων αποτελεί επιβεβαίωση των εκτιμήσεων των αναλυτών ότι στα τρέχοντα επίπεδα (κοντά σε υψηλό 32 μηνών για Dow  και 3 ετών για Nasdaq) η αγορά έχει περιθώρια να φτάσει ακόμα πιο ψηλά.

Υπενθυμίζεται χθεσινό σχόλιο αναλυτή που ανέφερε ότι “αν τα στελέχη επιχειρήσεων κρίνουν τις εξαγορές εταιριών συμφέρουσες στα τρέχοντα επίπεδα της χρηματιστηριακής τους αξίας τότε γιατί οι επενδυτές να διστάσουν να επανατοποθετηθούν στη Wall;”

Από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων, ο τίτλος της ArcelorMittal SA στην Νέα Υόρκη ενισχύεται 4%, μετά την κοινοποίηση αύξησης της κερδοφορίας το Q4 και την πρόβλεψη συνέχισης της σταδιακής ανάκαμψης της το 2011.

Άνοδος 3% για τη μετοχή της ελβετικής τράπεζας UBS μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τριμήνου.

Στον αντίποδα, η αύξηση κατά 38% στα καθαρά κέρδη της Coventry Health Care, δεν ικανοποίησε του αναλυτές με τη μετοχή να πιέζεται σχεδόν 2% λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης.

Στην αγορά εμπορευμάτων και παρά τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των διαδηλωτών στην Αίγυπτο εναντίον του προέδρου Χοσνί Μουμπάρακ, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,5% στα 87,05 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού διαμορφώθηκε σε υψηλό τριών εβδομάδων στα 1.364 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κινήθηκε ανοδικά 3,9% στα 2,13 δολάρια ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται οριακά 0,2% στα 29,73 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,59% στις 12.233,15 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,42% στις 1.324,57 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,47% στις 2.797,05 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο, έκλεισε υψηλότερα 0,67% στις 6.091 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,54% στις 7.323,24 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,43% στις 4.108,27 μονάδες.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v