Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκτη ανοδική συνεδρίαση για Dow Jones

Μια σειρά από σημαντικές επιχειρηματικές εξαγορές και συγχωνεύσεις ώθησαν τη Wall υψηλότερα, με τον Dow Jones να συμπληρώνει έξι διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις και τον S&P τρεις.

Μια σειρά από σημαντικές επιχειρηματικές εξαγορές και συγχωνεύσεις ώθησαν τη Wall υψηλότερα με τον δείκτη Dow Jones να συμπληρώνει έξι διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Harris Private Bank, Jack Ablin, “αν τα στελέχη επιχειρήσεων κρίνουν τις εξαγορές εταιριών συμφέρουσες στα τρέχοντα επίπεδα της χρηματιστηριακής τους αξίας τότε γιατί οι επενδυτές να διστάσουν να επανατοποθετηθούν στη Wall;”

Και η σημερινή άνοδος των δεικτών φαίνεται να τον δικαιώνει.

Αναλυτικά, η εξαγορά της Haffington Post από την AOL, έναντι 315 εκατ. δολαρίων και η ανακοίνωση απόκτησης της βιοτεχνολογικής Beckman Coulter από την Danaher έναντι συνολικού τιμήματος 6,8 δισ. δολ., ενίσχυσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες δύο εξαγορές έδωσαν σημαντική ώθηση στις μετοχές των κλάδων των Μedia και της Υγείας.

Ενδεικτικά, λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, η μετοχή των New York Times ενισχύεται 5,6%, της Gannet 5% και της McClatchy σχεδόν 2%.

Αντίστοιχα και η μετοχή της Chesapeake Energy ενισχύεται 2% μετά την συμφωνία πώλησης ενεργητικών και μεριδίων.

Αξιόλογα κέρδη σημειώνουν και οι μεταλλευτικοί κλάδοι μετά την νέα εκτίναξη της τιμής του χαλκού στα 10.142 δολ. ανά μετρικό τόνο και τις προβλέψεις αναλυτών μέχρι και τις 12.000 δολ.

Στον αντίποδα, κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Hasbro, με την μετοχή της να υποχωρεί έως και 4%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η σχετική ηρεμία –μετά από καιρό- που επικρατεί στην Αίγυπτο, πιέζει χαμηλότερα την τιμή του πετρελαίου στα 87,46 δολ. ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,16% στα 1.351 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής παρέμεινε αμετάβλητο στα 2,04 δολάρια ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται οριακά 0,3% στα 29,78 δολάρια.

Επιπλέον στην αγορά ομολόγων των ΗΠΑ, σε υψηλό 9 μηνών διαμορφώθηκε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μετά τα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,57% στις 12.161,63 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,62% στις 1.319,05 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,53% στις 2.783,99 μονάδες.

Υψηλότερα έκλεισαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης FTSE τερμάτισε ενισχυμένος 0,89% στις 6.051 μονάδες, ο DAX 0,93% στις 7.283 μονάδες, ενώ ο CAC 1,08% στις 4.090 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v