Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορές και αποτελέσματα ωθούν την Wall

Ενθαρρυμένη από την κατάκτηση σημαντικών ψυχολογικών "φραγμάτων" την περασμένη εβδομάδα, η Wall συνεχίζει υψηλότερα, με στήριξη από τις πολλές συμφωνίες εξαγορών και αποτελέσματα επιχειρήσεων. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Κέρδη αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, έχοντας κατακτήσει και κρατήσει κρίσιμα ψυχολογικά επίπεδα την περασμένη εβδομάδα. Η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων, σε συνδυασμό με καλές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου, προσφέρουν στήριξη στους βασικούς δείκτες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,45% στις 12.147 μονάδες, ο S&P 0,52% στις 1.317 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,53% στις 2.783 μονάδες 

Η Wall Street έκλεισε υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα με άνοδο 2,3% για τον Dow στις πέντε συνεδριάσεις. Ο δείκτης των blue chips και ο S&P 500 κατέκτησαν τα «φράγματα» τα ων 12.000 και 1.300 μονάδων αντίστοιχα, για πρώτη φορά από το 2008.

Καθώς ορισμένες δραστηριότητες αρχίζουν να αποκαθίστανται στο Κάιρο και δείχνει να εκτονώνεται η αναταραχή στην Αίγυπτο, οι γεωπολιτικές συνθήκες βοηθούν επίσης.

Από το πεδίο των deals, η μετοχή της βιοτεχνολογικής Beckman Coulter εκτινάσσεται 10% μετά την αποεπένδυση της Danaher.

Η μετοχή της Chesapeake Energy ενισχύεται 2% μετά την συμφωνία πώλησης ενεργητικών και μεριδίων.

Εν τω μεταξύ η Berkshire Hathaway ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει το υπόλοιπο μερίδιο 19.9% της Wesco Financial που δεν κατέχει ήδη.

Από το πεδίο των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων, ο τίτλος της Hasbro αντιδρά με πτώση 4% στην κοινοποίηση κερδών τριμήνου.

Η Loews, στον αντίποδα, ενισχύεται 4% ενώ η ΑOL αποκομίζει κέρδη 2,5%.

Κέρδη αποκομίζουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,7% στις 6.039 μονάδες, ο DAX 0,89% στις 7.280 μονάδες, ενώ ο CAC 0,89% στις 4.083 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v