Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στη Wall με το βλέμμα στην Αίγυπτο

Κι άλλη συνεδρίαση με μικτές, επιφυλακτικές διακυμάνσεις εκτυλίσσεται στην Wall, καθώς μια σειρά ευνοϊκές στατιστικές ανακοινώσεις "μάχονται" με τις ανησυχίες για την κατάσταση στις οικονομίες της Μ.Ανατολής.

Κι άλλη συνεδρίαση με μικτές, επιφυλακτικές διακυμάνσεις εκτυλίσσεται στην Wall Street, καθώς μια σειρά ευνοϊκές στατιστικές ανακοινώσεις «μάχονται» με τις ανησυχίες για την κατάσταση στις οικονομίες της Μ.Ανατολής.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με πτωτικά πρόσημα, υπό την πίεση ρευστοποιήσεων κερδών στο πλαίσιο «μικτών» εταιρικών αποτελεσμάτων για το δ΄τρίμηνο και της κλιμάκωσης της βίας στην Αίγυπτο.

Ωστόσο στην συνέχεια ανακοινώθηκαν μια σειρά ευνοϊκά μεγέθη για την αμερικανική οικονομία, που ισορρόπησαν τους βασικούς δείκτες.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 12,041 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,13% στις 1.302 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,03% στις 2.748 μονάδες.

Ο αριθμός των νέων ανέργων μειώθηκε στις 415.000 την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινωσε το υπουργείο εργασίας των ΗΠΑ, έναντι 42.000 στο προηγηθέν διάστημα. Αύριο ανακοινώνονται τα κρίσιμα μεγέθη για την ανεργία Ιανουαρίου στις ΗΠΑ.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης υπηρεσιών SIM ενισχύθηκε στο 59,4% τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με 57,1% τον Δεκέμβριο, υποδεικνύοντας επιτάχυνση της οικονομικής επέκτασης στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν 0,2% τον Δεκέμβριο.

Από τις επιχειρήσεις που ανακοινώνουν αποτελέσματα χρήσης, η Merck διολισθαίνει 3% καθώς «γύρισε» σε ζημιές στο δ΄τρίμηνο.

Στον αντίποδα η Dow Chemical ενισχύεται 2% καθώς τα τριμηνιαία κέρδη τριπλασιάστηκαν.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις πωλήσεων Ιανουαρίου από τις μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου των ΗΠΑ. Η αθλητική Zumiez ενισχύεται 4,5% μετά την αύξηση πωλήσεων 15% ενώ η Costco κερδίζει 1,3%.

Διορθωτικά πρόσημα επικράτησαν στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω της έξαρσης των συγκρούσεων στις αιγυπτιακές διαδηλώσεις.

Ωστόσο ορισμένες ευρωαγορές ακολούθησαν το θετικό γύρισμα της Wall Street και περιόρισαν τις απώλειες. Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,76% χαμηλότερα στις 5.954 μονάδες, ο DAX 0,14% υψηλότερα στις 7.193 μονάδες, ενώ ο CAC 0,74% χηλότερα στις 4.036 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v