Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες διακυμάνσεις μετά το μίνι ράλι στη Wall

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζει η Wall Street μετά το προηγούμενο μίνι-ράλι. Κρατάει ο Dow το φράγμα των 12.000 μονάδων που "ξανακατέκτησε" χθες. Μικτή εικόνα ευρωαγορών, ράλι στα αραβικά χρηματιστήρια.

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά το μίνι-ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,09% στις 12.029 μονάδες, ο S&P 0,27% στις 1.304 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,14% στις 2.747 μονάδες.

Ο Dow Jones έκλεισε χθες στην Wall Street με άνοδο 1,3% πάνω από τις 12.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Ιούνιο 2008, αντλώντας στήριξη από ευνοϊκές μακροοικονομικές κι επιχειρηματικές ανακοινώσεις για την εγχώρια οικονομία.

Τα στατιστικά μεγέθη έδειξαν σήμερα αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, κατά 187.000 τον Ιανουάριο, περισσότερο απ’όσο αναμενόταν.

Η ροή των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων κερδοφορίας δ΄τριμήνου συνεχίζεται αμείωτη.

Η μετοχή της Electronic Arts εκτινάσσεται 10% μετά την ανακοίνωση μείωσης πωλήσεων στο γ΄τρίμηνο αλλά καλυτερης πρόβλεψης για τις πωλήσεις στο τρέχον τρίμηνο και επαναγορά ομολόγων.

Ο τίτλος της Mattel κερδίζει 1,8% κατόπιν των αποτελεσμάτων της.

Η Whirlpool υποχωρεί 3%, η Time Warner ενισχύεται 4%.

Μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης θα κοινοποιήσουν τα αποτελέσματά τους η News Corp. και η Visa Inc.

Στην Ευρώπη η εμφάνιση των βασικών δεικτών είναι μικτή.

Το Λονδίνο ενισχύεται χάρη στα κέρδη των μεταλλευτικών και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,49% στις 5.987 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,11% στις 7.176 μονάδες, και ο CAC 0,29% στις 4.061 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι μετοχές στον Περσικό Κόλπο, με την αγορά του Ντουμπάι να αποκομίζει τα μεγαλύτερα κέρδη 10 μηνών, με την ελπίδα ότι η δέσμευση του H. Mubarak να εγκαταλείψει την προεδρία της Αιγύπτου θα εκτονώσει τις λαϊκές διαμαρτυρίες, που εκτείνονται επί ένατη ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v