Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κρίση ωφελεί σοβαρά τον κ. Carlos Slim!

Ραγδαία αύξηση εμφάνισε η περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, του Carlos Slim, το 2010. Οι δημοσιοποιημένες επενδύσεις του εμφάνισαν απόδοση 37%, αφήνοντας πίσω τους Gates-Buffett.

Η κρίση ωφελεί σοβαρά τον κ. Carlos Slim!
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes, ο Μεξικανός κ. Carlos Slim, είδε την περιουσία του να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς το 2010. Ο μεγιστάνας είδε τις δημοσιοποιημένες επενδύσεις του να εμφανίζουν απόδοση 37% εντός του 2010, έως τα 70 δισ. δολάρια.

Το ίδιο χρονικό διάστημα η απόδοση της Microsoft του κ. Bill Gates σημείωσε κάμψη, ενώ η Berkshire Hathaway, το επενδυτικό όχημα του κ. Warren Buffett, σημείωσε εξαιρετική αλλά υπολειπόμενη απόδοση, που άγγιξε το 22%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η άνοδος της περιουσίας του κ. Slim οφείλεται στην προτίμηση που ο ίδιος δείχνει στην αγορά του Μεξικού - μία από τις πιο... καυτές αναδυόμενες αγορές σήμερα.

Ο τρίτος της… φτωχοπαρέας κ. Bill Gates, τη χρονιά που πέρασε, αύξησε την έκθεσή του σε αναδυόμενες χώρες - μεταξύ αυτών και η μεξικανική Grupo Televisa SAb και η Coca Cola Femsa SAB. Η αξία των φανερών επενδυτικών συμμετοχών του mr Microsoft στα τέλη του 2010 διαμορφώθηκε στα 26 δισ. ευρώ, έχοντας υποχωρήσει περισσότερο από 8% από το 2009. Όσοι σκέφτηκαν να λυπηθούν τον κ. Gates μπορούν να το ξανασκεφτούν. Το περιοδικό "Forbes" μόλις τον Οκτώβριο τον ανακήρυξε τον πλουσιότερο άνθρωπο στις ΗΠΑ με περιουσία 54 δισ. δολαρίων.

Έτσι εξηγείται, μεταξύ άλλων, και η απόφασή του να τοποθετήσει σταδιακά το μεγαλύτερο ποσοστό της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v