Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξήθηκαν 5,7% σε ρεκόρ οι αμοιβές στην Wall

Οι συνολικές αποδοχές και τα επιδόματα στις εισηγμένες τράπεζες και χρηματιστηριακές της Wall Street αυξήθηκαν το 2010 στο ρεκόρ των 135 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η WSJ.

Αυξήθηκαν 5,7% σε ρεκόρ οι αμοιβές στην Wall
Οι συνολικές αποδοχές και τα επιδόματα στις εισηγμένες τράπεζες και χρηματιστηριακές της Wall Street αυξήθηκαν το 2010 στο ρεκόρ των 135 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η εφημερίδα Wall Street Journal.

Το σύνολο είναι 5,7% υψηλότερο από τα 128 δισ. δολ. σε συνολικές αποδοχές και επιδόματα των ίδιων επιχειρήσεων το 2009.

Την αύξηση πυροδότησε η ανάκαμψη στα έσοδα, στο πλαίσιο της εκτόνωσης της χρηματοοικονομικής κρίσης. Στους 25 μεγάλους χρηματοπιστωτικούς οίκους της Νέας Υόρκης που έχουν ανακοινώσει ετήσια αποτελέσματα, τα έσοδα αυξήθηκαν στα 417 δισ. δολ., που είναι επίσης ιστορικό υψηλό.

Τα έσοδα είναι παράγοντας – κλειδί όσον αφορά τις αποφάσεις για αμοιβές, καθώς οι 25 εν λόγω επιχειρήσεις πληρώνουν σχεδόν το ένα τρίτο των συνολικών εσόδων τους. Το ποσοστό, γνωστό ως συντελεστής αμοιβών, αναρριχήθηκε στο 32,5% πέρσι από 31,1% το 2009.

Η μέση αμοιβή ανά εργαζόμενο αυξήθηκε 3% στα 141.000 δολάρια, αν και τα μεγέθη έχουν μεγάλες αποκλίσεις από εταιρία σε εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v