Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στην Wall παρά τα καλά στατιστικά

Αν και τα μεγέθη από την αγορά εργασίας ήταν ευνοϊκά, τα πρόσημα στην Wall είναι πτωτικά, υπό την πίεση μικτών εταιρικών αποτελεσμάτων Q3 και της κλιμάκωσης της βίας στην Αίγυπτο. Πτώση στις ευρωαγορές.

Αν και τα μεγέθη από την αγορά εργασίας ήταν ευνοϊκά, τα πρόσημα στην Wall Street είναι πτωτικά, υπό την πίεση «μικτών» εταιρικών αποτελεσμάτων για το δ΄τρίμηνο και της κλιμάκωσης της βίας στην Αίγυπτο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,14% στις 12,024 μονάδες, ο S&P 0,12% στις 1.302 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,1% στι8ς 2.746 μονάδες.

Ο αριθμός των νέων ανέργων μειώθηκε στις 415.000 την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινωσε το υπουργείο εργασίας των ΗΠΑ, έναντι 42.000 στο προηγηθέν διάστημα. Αύριο ανακοινώνονται τα κρίσιμα μεγέθη για την ανεργία Ιανουαρίου στις ΗΠΑ.

Παρά την ευνοϊκή στατιστική εξέλιξη, η ψυχολογία στην Wall Street διαμορφώνεται επιφυλακτική, εξαιτίας σε μεγάλο βαθμό στις συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων της κυβέρνησης στην Αίγυπτο.

Από τις επιχειρήσεις που ανακοινώνουν αποτελέσματα χρήσης, η Merck διολισθαίνει 3% καθώς «γύρισε» σε ζημιές στο δ΄τρίμηνο.

Στον αντίποδα η Dow Chemical ενισχύεται 2% καθώς τα τριμηνιαία κέρδη τριπλασιάστηκαν.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις πωλήσεων Ιανουαρίου από τις μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου των ΗΠΑ. Η αθλητική Zumiez ενισχύεται 4,5% μετά την αύξηση πωλήσεων 15% ενώ η Costco κερδίζει 1,3%.

Διορθωτικά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στις αιγυπτιακές διαδηλώσεις.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,52% στις 5.969 μονάδες, ο DAX 0,17% στις 7.171 μονάδες, ενώ ο CAC 1,23% στις 4.016 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v