Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίγυπτος: Άμεση αλλαγή εξουσίας ζητούν ευρωπαίοι

Την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση στην Αίγυπτο εξέφρασαν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, ενώ απηύθυναν έκκληση για άμεση μετάβαση της εξουσίας.

Αίγυπτος: Άμεση αλλαγή εξουσίας ζητούν ευρωπαίοι
Την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση στην Αίγυπτο εξέφρασαν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, ενώ απηύθυναν έκκληση για άμεση μετάβαση της εξουσίας, μεταδίδει το Reuters.

«Παρατηρούμε την επιδείνωση της κατάστασης στη Αίγυπτο με εξαιρετική ανησυχία», ανέφεραν σε κοινό τους ανακοινωθέν οι ηγέτες των πέντε ευρωπαϊκών χωρών, το οποίο εξεδόθη από το γραφείο του γάλλου προέδρου κ. Νικολά Σαρκοζί.

«Καταδικάζουμε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν ή που ενθαρρύνουν τη βία, η οποία θα επιδεινώσει την πολιτική κρίση στην Αίγυπτο», αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου τονίζεται ότι οι επιθέσεις κατά δημοσιογράφων είναι «απαράδεκτες».

«Μόνο μια ταχεία και εύρυθμη μετάβαση προς μια κυβέρνηση ευρείας αντιπροσώπευσης θα επιτρέψει στην Αίγυπτο να ξεπεράσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Αυτή η διαδικασία της μετάβασης πρέπει να ξεκινήσει τώρα», σημειώνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v