Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η SolarWorld φορτίζει τον κλάδο φωτοβολταϊκών

Τα εύρωστα αποτελέσματα της SolarWorld, σε συνδυασμό με τις αισιόδοξες προοπτικές για την αμερικανική αγορά, στηρίζουν σε δυναμική ανάκαμψη τις μετοχές του καταπονημένου κλάδου ηλιακής ενέργειας.

Η SolarWorld φορτίζει τον κλάδο φωτοβολταϊκών
Τα εύρωστα αποτελέσματα της γερμανικής επιχείρησης ηλιακής ενέργειας SolarWorld και η αναβάθμισή της από οίκο, σε συνδυασμό με τις αισιόδοξες προοπτικές για την αμερικανική αγορά, στηρίζουν σε δυναμική ανάκαμψη τις μετοχές του καταπονημένου κλάδου.

Τα κέρδη της Νο2 βιομηχανίας φωτοβολταϊκών της Γερμανίας, και μεγαλύτερης στον κόσμο στην αγορά ηλιακής ενέργειας, ήταν καλύτερα κατά 17% από τα αναμενόμενα.
 
Η εταιρία αναβάθμισε τις προβλέψεις της για φετινές πωλήσεις, καθώς η προβλεπόμενη αμερικανική ζήτηση υπερκαλύπτει την υπερβάλλουσα παραγωγική δυνατότητα και τους φόβους για το μέλλον των επιδοτήσεων στην Γερμανία.

Η μετοχή της SolarWorld εκτινάχθηκε έως 10% στην Φρανκφούρτη, μετά την αναβάθμισή της σε neutral από underperform από την Credit Suisse.

Τα ετήσια κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν 26% στα 193 εκατ. ευρώ. Η επιχείρηση πρότεινε αύξηση μερίσματος στα 19 σεντς ανά μετοχή, από ΄16 σεντς τον Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v