Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πτώση της ανεργίας στηρίζει την Wall Street

Η πτώση της ανεργίας στο 9% εξασφαλίζει θετικά πρόσημα στην Wall, αλλά η άνοδος είναι επιφυλακτική πάνω από τις 12.000 μονάδες του Dow και τις 1.300 του S&P. Τραπεζικά κέρδη ευρωαγορών εν αναμονή της συνόδου κορυφής.

Η πτώση της ανεργίας στο 9% εξασφαλίζει θετικά πρόσημα στην Wall Street, αλλά η άνοδος παραμένει επιφυλακτική πάνω από τις 12.000 μονάδες του Dow και τις 1.300 του S&P. Τραπεζικά κέρδη ευρωαγορών με το βλέμμα στην σύνοδο κορυφής.

O δείκτης Dow Jones ενισχύεται ανεπαίσθητα στις 12.059 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,03% στις 1.307 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,06% στις 2.755 μονάδες.

Η Wall Street απεκόμισε σημαντικά κέρδη στην συνεδρίαση της Πέμπτης, μετά τις εύρωστες σε γενικές γραμμές ανακοινώσεις του λιανεμπορίου για τις πωλήσεις Ιανουαρίου.

Από το στατιστικό μέτωπο, η βαρυχειμωνιά περιόρισε την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις 36.000 μόνο, αλλά πάντως τα μεγέθη έδειξαν συνέχιση της τόνωσης στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ και το ποσοστό της ανεργίας διολίσθησε περαιτέρω τον Ιανουάριο, στο 9%.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της Las Vegas Sands διολισθαίνει 6% και πλέον καθώς το Q4 της εταιρίας δεν ικανοποίησε της προσδοκίες.

Για ανάλογες αιτίες, η μετοχή της Power One βουλιάζει 20%.

Στον αντίποδα, η JDS Uniphase ξεπέρασε τις προσδοκίες και εκτινάσσεται 18%, ενώ η Aetna κερδίζει 8%.

Για την συνέχεια αναμένονται τα αποτελέσματα της Tyson Foods.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, τα κέρδη των τραπεζών εν αναμονή χρηματοοικονομικών αποφάσεων από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, και των μεταλλευτικών επιχειρήσεων, προκαλούν θετικά πρόσημα στους βασικούς δείκτες.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,38% στις 6.006 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,09% στις 7.200 μονάδες, ενώ ο CAC 0,15% στις 4.042 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v