Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dibelius: "Δεν πρέπει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα"

Θα πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα χρεοκοπίας της, τόνισε ο επικεφαλής της Goldman Sachs στη Γερμανία, κ. Alexander Dibelius.

Dibelius: Δεν πρέπει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα
Θα πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα χρεοκοπίας της, τόνισε ο επικεφαλής της Goldman Sachs στη Γερμανία.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα "Bild", ο κ. Alexander Dibelius δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η Ελλάδα δεν πρέπει να χρεοκοπήσει. Για τον λόγο αυτόν πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους. Μάλλον δεν υπάρχει άλλη λύση".

Τα σχόλιά του έρχονται πριν από τη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά την οποία η Γερμανίδα καγκελάριος, κ. Άνγκελα Μέρκελ, θα αποκαλύψει τις προτάσεις της για την αναδιάρθρωση της ευρωζώνης.

Η αναδιάρθρωση του χρέους θα σήμαινε τη χορήγηση νέων δανείων προς την Ελλάδα, με πιο ευνοϊκούς όμως όρους σε σχέση με τα υφιστάμενα δάνεια, με στόχο την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της, αν και με κόστος για τους Ευρωπαίους ετέρους -όπως η Γερμανία- που θα χρηματοδοτήσουν τα δάνεια αυτά.

Σύμφωνα με τον κ. Dibelius, παρότι η Ελλάδα κατέχει μόλις το 2% της συνολικής οικονομικής παραγωγής της Ευρώπης, έχει μετατραπεί σε σύμβολο της κρίσης χρέους της ευρωζώνης και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να της επιτραπεί να χρεοκοπήσει.

Όπως τόνισε, η Γερμανία, ως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, με την ισχυρότερη ανάκαμψη από την οικονομική κρίση, έχει τεράστια ευθύνη.

Ο κ. Dibelius ανέφερε χαρακτηριστικά: "Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Γερμανία έχει, μέχρι στιγμής, κερδίσει πολύ περισσότερο από το ευρώ, απ’ ό,τι της έχει κοστίσει η κρίση χρέους. Τα οφέλη είναι τόσο μεγάλα και η Γερμανία είναι σήμερα τόσο ισχυρή, ώστε θα μπορούσε θεωρητικά να αντέξει οικονομικά να αναδιαρθρώσει από μόνη της το χρέος της Ελλάδας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v