Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στην Wall Street λόγω Κίνας

Μικτά πρόσημα επικρατούν στην Wall Street μετά την αναρρίχηση σε υψηλό 28 μηνών, καθώς η αύξηση των επιτοκίων στην Κίνα συγκρατεί τις προσδοκίες για την παγκόσμια ανάκαμψη. Επιφυλακτική άνοδος ευρωαγορών.

Μικτά πρόσημα επικρατούν στην Wall Street μετά την αναρρίχηση σε υψηλό 28 μηνών, καθώς η αύξηση των επιτοκίων στην Κίνα συγκρατεί τις προσδοκίες για την παγκόσμια ανάκαμψη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,29% στις 12.197 μονάδες, ο S&P 0,2% στις 1.321 μονάδες, ενώ ο Nasdaq με ανεπαίσθητη άνοδο στις 2.786 μονάδες.

Ο δείκτης Dow industrials ενισχύθηκε 0,6% στην χθεσινή συνεδρίαση, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο 2008.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας αποφάσισε την τρίτη αύξηση επιτοκίων από τον Οκτώβριο, σε μια προσπάθεια συγκράτησης του πληθωρισμού.

Μεμονωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον εξακολουθεί να εκδηλώνεται στην Wall Street σχετικά με τίτλους εταιριών που ανακοινώνουν αποτελέσματα χρήσης τριμήνου.

Η Coventry Health Care υποχωρεί σχεδόν 4% μετά την ανακοίνωση αύξηση κερδών 38%.

Η Entergy Corp. υποχωρεί 1% εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της.

Ο τίτλος της ArcelorMittal SA στην Νέα Υόρκη ενισχύεται 5% σχεδόν, μετά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων και την πρόβλεψη συνέχισης της σταδιακής ανάκαμψης της αγοράς το 2011.

Ο τίτλος της ελβετικής τράπεζας UBS AG κερδίζει 2,5% καθώς ανακοίνωσε αύξηση κερδών 7%.

Η μετοχή της Teva Pharmaceutical Industries αντιδρά με πτώση 3% και πλέον στην ανακοίνωση των μεγεθών της.

Επιφυλακτικές κινήσεις επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την απόφαση της Κίνας να αυξήσει τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε υψηλότερα 0,67% στις 6.091 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,54% στις 7.323,24 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,43% στις 4.108,27 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v