Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Αύξηση τραπεζικού φόρου στα 1,3 δισ.$

H βρετανική κυβέρνηση αύξησε τον φόρο επί των τραπεζικών ισολογισμών στα 800 εκατ. στερλίνες φέτος, και δήλωσε ότι συνεχίζει να ελπίζει σε εξεύρεση λύσης όσον αφορά τα επίπεδα bonus και δανεισμού.

Βρετανία: Αύξηση τραπεζικού φόρου στα 1,3 δισ.$
H βρετανική κυβέρνηση αύξησε τον φόρο επί των τραπεζικών ισολογισμών στα 800 εκατ. στερλίνες (1,3 δισ. δολ.) για φέτος, και δήλωσε ότι συνεχίζει να ελπίζει σε εξεύρεση λύσης όσον αφορά τα επίπεδα των bonus και τα επίπεδα δανεισμού.

Με την αλλαγή, το συνολικό μέγεθος που θα συγκεντρωθεί από την προμήθεια θα ανέλθει στα 2,5 δισ. στερλίνες από 1,7 δισ. στερλίνες.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. George Osborne δήλωσε ότι η απόφαση είναι μια κίνηση καλής θέλησης, ώστε να διασφαλισθεί ότι οι τράπεζες έχουν πλήρη επίγνωση για το περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν, καθώς ετοιμάζονται να ανακοινώσουν στις ερχόμενες εβδομάδες τα bonus που θα διαθέσουν στους εργαζόμενους.

Ο κ. Osborne αρνήθηκε ότι η κίνηση έχει πολιτικό κίνητρο και αφορά την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με τις τράπεζες για τον περιορισμό των μπόνους ή την αύξηση του δανεισμού.

Ο υπουργός δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως τελικώς θα επιτευχθεί συμφωνία για την αύξηση του δανεισμού μικρών επιχειρήσεων και την μείωση των μπόνους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v