Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα κινεζικά επιτόκια συγκρατούν Wall, ευρωαγορές

Η αύξηση των επιτοκίων στην Κίνα χαλιναγωγεί τις προσδοκίες για τους διεθνείς ρυθμούς ανάπτυξης και κρατά σε περιορισμένες διακυμάνσεις Wall και ευρωαγορές, μετά την αναρρίχηση σε πολυετή υψηλά.

Η αύξηση των επιτοκίων στην Κίνα χαλιναγωγεί τις προσδοκίες για τους διεθνείς ρυθμούς ανάπτυξης και κρατά σε περιορισμένες διακυμάνσεις τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,09% στις 12.172 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,05% στις 1.318 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει ανεπαίσθητες απώλειες στις 2.783 μονάδες.

Ο δείκτης Dow industrials ενισχύθηκε 0,6% στην χθεσινή συνεδρίαση, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο 2008.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας αποφάσισε την τρίτη αύξηση επιτοκίων από τον Οκτώβριο, σε μια προσπάθεια συγκράτησης του πληθωρισμού.

Μεμονωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον εξακολουθεί να εκδηλώνεται στην Wall Street σχετικά με τίτλους εταιριών που ανακοινώνουν αποτελέσματα χρήσης τριμήνου.

Η Coventry Health Care υποχωρεί σχεδόν 4% μετά την ανακοίνωση αύξηση κερδών 38%.

Η Entergy Corp. υποχωρεί 1% εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της.

Ο τίτλος της ArcelorMittal SA στην Νέα Υόρκη ενισχύεται 5% σχεδόν, μετά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων και την πρόβλεψη συνέχισης της σταδιακής ανάκαμψης της αγοράς το 2011.

Ο τίτλος της ελβετικής τράπεζας UBS AG κερδίζει 2,5% καθώς ανακοίνωσε αύξηση κερδών 7%.

Η μετοχή της Teva Pharmaceutical Industries αντιδρά με πτώση 3% και πλέον στην ανακοίνωση των μεγεθών της.

Επιφυλακτικές κινήσεις εκδηλώνονται και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης FTSE παραμένει αμετάβλητος στις 6.051 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,25% στις 7.302 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,17% στις 4.097 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v