Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στο νήμα για τον Dow Jones

Περιορισμένου εύρους απώλειες σημείωσαν σήμερα S&P και Nasdaq με τον Dow ωστόσο να κλείνει με οριακή άνοδο για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση. Πιέσεις σε τραπεζικούς και ενεργειακούς τίτλους.

Περιορισμένου εύρους απώλειες σημείωσαν σήμερα S&P και Nasdaq με τον Dow ωστόσο να κλείνει με οριακή άνοδο για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση. Πιέσεις σε τραπεζικούς και ενεργειακούς τίτλους. Διόρθωση στις ευρωαγορές.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών, επικεντρώθηκε στην ομιλία του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, B. Bernanke, στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο πρόεδρος της Fed μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η ανεργία στις ΗΠΑ παραμένει σε υψηλά επίπεδα (παρά την πτώση στο 9% τον Ιανουάριο) ενώ τόνισε ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια έως ότου σταθεροποιηθεί η ανεργία στα αντίστοιχα χαμηλά επίπεδα πριν την κρίση.

Από πλευράς εταιρικών ειδήσεων, τις εντυπώσεις κέρδισε σήμερα η μετοχή της AIG, της οποίας η διοίκηση προέβλεψε αύξηση αποθεμάτων ύψους 4 δισ. δολαρίων.

Αντίστοιχα η μετοχή της Polo Ralph Lauren’s σημείωσε άνοδο σχεδόν 9% μετά την ανακοίνωση κερδών 168 εκατ. δολ., πολύ πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σημειώνεται, ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών του NYSE Euronext και του Deutsche Borse ανεστάλη στις ΗΠΑ και την Γερμανία, αντιστοίχως, μετά από φημολογίες ότι οι δύο χρηματιστηριακοί πάροχοι διεξάγουν συνομιλίες για την συγχώνευσή τους. Όταν ξεκίνησε η επαναδιαπραγμάτευση του NYSE, ο τίτλος εκτινάχθηκε 18% για να κλείσει με κέρδη σχεδόν 15%.

Στον αντίποδα πτώση 3% για την μετοχή της Wells Fargo καθώς γνωστοποιήθηκε η αποχώρηση του οικονομικού διευθυντή Howard Atkins λόγω συνταξιοδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Cisco θα ανακοινώσει αποτελέσματα δ’ τριμήνου μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Στην αγορά εμπορευμάτων, νέα μικρή υποχώρηση σημείωσε η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές στα 86,82 δολ. ανά βαρέλι μετά την ανακοίνωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Πτώση και για τον χρυσό μόλις 0,1% στα 1.363 δολ. ανά ουγκιά.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κινήθηκε πτωτικά 0,4% στα 2,14 δολάρια ενώ το δικαίωμα της υποχωρεί 0,75% στα 29,52 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,06% στις 12.233,29 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,28% στις 1.320,88 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,29% στις 2.789,07 μονάδες.

Σταθεροποιητική εικόνα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από πολυήμερη άνοδο.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,64% χαμηλότερα στις 6.052 μονάδες, ο DAX με ανεπαίσθητες απώλειες 0,03% στις 7.320,90 μονάδες, ενώ ο CAC 0,43%χαμηλότερα στις 4.090,74 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v