Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθώνει η Wall μετά την 7ήμερη άνοδο

Εχοντας αποκομίσει κέρδη 5% και πλέον στο έτος, η Wall Street κινείται σταθεροποιητικά, μέσα από πληθώρα ανακοινώσεων αποτελεσμάτων Q4. Διορθωτικό κλείσιμο και στις ευρωαγορές μετά την πολυήμερη άνοδο.

Εχοντας αποκομίσει κέρδη 5% και πλέον στο έτος, το αμερικανικό χρηματιστήριο κάνει παύση και αφομοιώνει τα τρέχοντα υψηλά.

Οι ανακοινώσεις επιχειρηματικών αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου προσελκύουν το ενδιαφέρον, όπως και η σημαντική ομιλία του διοικητή της Federal Reserve, Ben Bernanke.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,02% στις 12.230 μονάδες, ο S&P 0,26% στις 1.321 μονάδες, ο Nasdaq 0,2% στις 2.791 μονάδες.

Ο Dow industrials έκλεισε χθες με άνοδο επί 7η συνεχόμενη συνεδρίαση στην Wall Street, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο 2008, αποκομίζοντας κέρδη 5,67%.

Καθώς δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών μεγεθών, τα βλέμματα είναι επικεντρωμένα στην ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη για τις προοπτικές της οικονομίας και της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής, ενώπιον επιτροπής στην Βουλή. Ο κ. Bernanke δήλωσε μέχρι στιγμής (η ομιλία συνεχίζεται αυτή την ώρα), ότι τα ποσοστά της ανεργίας, παρά την πρόσφατη υποχώρηση, παραμένουν υψηλά.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων, το πρόγραμμα είναι αρκετά γεμάτο, με πολλές επιχειρήσεις όπως η Northrop Grumman και η Polo Ralph Lauren να ανακοινώνουν πριν το άνοιγμα της αγοράς.

Η μετοχή της Coca-Cola Co. αντιδρά με κέρδη 1,18% στην ανακοίνωση μεγάλης αύξησης κερδών δ΄τριμήνου.

Η μετοχή της Take-Two Interactive Software εκτινάσσεται κοντά 8%.

Ο τίτλος της Walt Disney Co. αντιδρά με άνοδο 6,1% στην ανακοίνωση των μεγεθών της.

Στο επίκεντρο και η μετοχή της American International Group που ανακοίνωσε πρόβλεψη ύψους 4 δισ. δολ. για αύξηση αποθεμάτων.

Η Sanofi-Aventis (-1,6%) ανακοίνωσε κάθετη πτώση κερδών δ΄τριμήνου, ενώ η RealNetworks (+2,7%) ανακοίνωσε περικοπές 130 θέσεων εργασίας.

Ο τίτλος του London Stock Exchange εκτινάχθηκε 9% μετά την ανακοίνωση συγχώνευσης με το καναδέζικο χρηματιστήριο TMX Group.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών του NYSE Euronext και του Deutsche Borse ανεστάλη στις ΗΠΑ και την Γερμανία, αντιστοίχως, μετά από φημολογίες ότι οι δύο χρηματιστηριακοί πάροχοι διεξάγουν συνομιλίες για την συγχώνευσή τους. Οταν ξεκίνησε η επαναδιαπραγμάτευση του NYSE, ο τίτλος εκτινάχθηκε 18%.

Χαμηλότερα έκλεισαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, αντιδρώντας στην χθεσινή αύξηση των κινεζικών επιτοκίων.

Σταθεροποιητική εικόνα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από πολυήμερη άνοδο.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,64% χαμηλότερα στις 6.052 μονάδες, ο DAX με ανεπαίσθητες απώλειες 0,03% στις 7.320,90 μονάδες, ενώ ο CAC 0,43%χαμηλότερα στις 4.090,74 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v