Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Η Nokia κινδυνεύει" σύμφωνα με τον νέο CEO

Η Nokia «κινδυνεύει» σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα του νέου διευθύνοντος συμβούλου του φινλανδικού κολοσσού, που διέρρευσε στο διαδίκτυο.

Η Nokia κινδυνεύει σύμφωνα με τον νέο CEO
Η Nokia «κινδυνεύει» σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα του νέου διευθύνοντος συμβούλου του φινλανδικού κολοσσού, ο οποίος περιγράφει την εταιρία ως έναν άνδρα που στέκεται πάνω σε φλεγόμενη γέφυρα και διχάζεται ανάμεσα στο να καεί ζωντανός ή να βουτήξει στα παγωμένα νερά.

Για να επιβιώσει η επιχειρήση, αναφέρει ο νέος CEO, Stephen Elop, θα πρέπει να υιοθετήσει μια «ριζική αλλαγή συμπεριφοράς.»

Το memo κυκλοφορεί ευρύτατα σήμερα στο διαδίκτυο και πηγές της Nokia φέρονται να επιβεβαιώνουν την γνησιότητά του, σύμφωνα με ορισμένα διεθνή πρακτορεία.

Ο κ. Elop περιγράφει την Nokia ως μια εταιρία σε κρίση, και τονίζει ότι δεν έχει καταφέρει ακόμη να προσφέρει ένα προϊόν ισάξιο του πρώτου iPhone που κυκλοφόρησε. «Το πρώτο iPhone παραδόθηκε το 2007 και ακόμη δεν έχουμε βγάλει ένα προϊόν που να το πλησιάζει,» αναφέρει ο κ. Elop στο υπόμνημα που διανεμήθηκε στο προσωπικό της φινλανδικής εταιρίας.

Προσθέτει ότι «το Android κυκλοφόρησε μόλις πριν δύο χρόνια, και πρόσφατα έλαβε ηγετική θέση στους όγκους πωλήσεων έξυπνων τηλεφώνων. Είναι απίστευτο.»

Το μερίδιο αγορές της Nokia συρρικνώθηκε 10% το 2010 και η επιχείρηση δεν έχει καταφέρει να προσφέρει στην αγορά συσκευές smartphone ισάξιες των Apple, Samsung or HTC, ούτε να ανταγωνιστεί με τις φθηνότερες ZTE ή Huawei.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v