Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάπαυλα στη Wall μετά το ανοδικό επταήμερο

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην Wall Street μετά από επτά κερδοφόρες συνεδριάσεις. Πληθώρα επιχειρηματικών αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου, αναμένεται η ομιλία Bernanke. Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από επτά κερδοφόρες συνεδριάσεις.

Οι πολλές ανακοινώσεις επιχειρηματικών αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου προσελκύουν το ενδιαφέρον, ενώ αναμένεται σημαντική ομιλία του διοικητή της Federal Reserve, Ben Bernanke.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,02% στις 12.230 μονάδες, ο S&P 0,26% στις 1.321 μονάδες, ο Nasdaq 0,2% στις 2.791 μονάδες.

Ο Dow industrials έκλεισε χθες με άνοδο επί 7η συνεχόμενη συνεδρίαση στην Wall Street, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο 2008. Σε πολυετή υψηλά αναρριχήθηκε και ο δείκτης S&P 500.

Καθώς δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών μεγεθών, τα βλέμματα είναι επικεντρωμένα στην ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη για τις προοπτικές της οικονομίας και της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής, ενώπιον επιτροπής στην Βουλή.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων, το πρόγραμμα είναι αρκετά γεμάτο, με πολλές επιχειρήσεις όπως η Northrop Grumman και η Polo Ralph Lauren να ανακοινώνουν πριν το άνοιγμα της αγοράς.

Η μετοχή της Coca-Cola Co. αντιδρά με εύρωστα κέρδη στην ανακοίνωση μεγάλης αύξησης κερδών δ΄τριμήνου.

Η μετοχή της Take-Two Interactive Software εκτινάσσεται κοντά 8%.

Ο τίτλος της Walt Disney Co. αντιδρά με άνοδο 5% στην ανακοίνωση των μεγεθών της.

Στο επίκεντρο και η μετοχή της American International Group που ανακοίνωση πρόβλεψη 4 δισ. δολ. για αύξηση αποθεμάτων.

Η Sanofi-Aventis (-1,6%) ανακοίνωσε κάθετη πτώση κερδών δ΄τριμήνου, ενώ η RealNetworks (+2,7%) ανακοίνωσε περικοπές 130 θέσεων εργασίας.

Ο τίτλος του London Stock Exchange εκτινάχθηκε 9% μετά την ανακοίνωση συγχώνευσης με το καναδέζικο χρηματιστήριο TMX Group.

Χαμηλότερα έκλεισαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, αντιδρώντας στην χθεσινή αύξηση των κινεζικών επιτοκίων.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από πολυήμερη άνοδο.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,28% στις 6.074 μονάδες, ο DAX διαμορφώνεται πρακτικώς αμετάβλητος στις 7.322 μονάδες, όπως και ο CAC στις 4.107 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v