Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνηση ματ του London Stock Exhange στον Καναδά

Το London Stock Exchange ανακοίνωσε την εξαγορά της TMX Group, της μεγαλύτερης πλατφόρμας διαπραγμάτευσης του Καναδά, σε μία κίνηση στρατηγικής σημασίας για το βρετανικό χρηματιστήριο.

Κίνηση ματ του London Stock Exhange στον Καναδά
Το London Stock Exchange ανακοίνωσε και επισήμως την εξαγορά της TMX Group, της μεγαλύτερης πλατφόρμας διαπραγμάτευσης του Καναδά, σε μία κίνηση στρατηγικής σημασίας για την ενίσχυση του ρόλου του βρετανικού χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών ενέκριναν ομόφωνα την συμφωνία, η οποία πρέπει τώρα να πάρει το πράσινο φως και των αρχών του Καναδά. Πρόκειται για συμφωνία ανταλλαγής μετοχών που υπολογίζεται στα 3,2 δισ. δολ και βάσει της οποίας το LSE θα αποκτήσει το 55% του νεοσύστατου ομίλου.

«Δημιουργούμε την μεγαλύτερη πλατφόρμα διαπραγμάτευσης για τους κλάδους εμπορευμάτων, ενέργειας και φυσικών πόρων όπως επίσης και μία premium αγορά για εταιρίες μικρές, μεσαίες και ταχείας ανάπτυξης» δήλωσε ο Xavier Rolet, διευθύνων σύμβουλος του LSE και συμπλήρωσε: «Στοχεύουμε σε ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά»

Στόχος των δύο πλευρών είναι η δημιουργία της μεγαλύτερης πλατφόρμας διαπραγμάτευσης για εισηγμένες μεταλλευτικές εταιρείες και μάλιστα εν μέσω μίας περιόδου με ράλι στις τιμές των μετάλλων. Θα πρόκειται επίσης και για το μεγαλύτερο χρηματιστήριο από πλευράς αριθμού εισηγμένων εταιρειών.

Ο Rolet θα αναλάβει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου και στον νεοσύστατο όμιλο. Ο Thomas Kloet, ο νυν διευθύνων σύμβουλος της ΤΜΧ, θα αναλάβνει καθήκοντα προέδρου.

Επισημαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα, οι συνενώσεις δυνάμεων και οι συγχωνεύσεις μεταξύ χρηματιστηρίων, έχει αναδειχθεί σε κρατούσα τάση, καθώς οι γνωστές χρηματιστηριακές πλατφόρμες χάνουν έδαφος από εναλλακτικές πλατφόρμες διαπραγμάτευσης όπως το Chi-X Europe και το Bats Europe. 

Η συμφωνία των δύο εταιρειών εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών τους να μειώσουν τις δαπάνες προκειμένου να αντισταθμίσουν το μερίδιο που έχουν χάσει από την αγορά .«Ο ανταγωνισμός στο trading μετοχών εντείνεται, έτσι τα χρηματιστήρια θα πρέπει να προσφέρουν trading πιο φτηνά και με μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι οι εναλλακτικές πλατφόρμες διαπραγμάτευσης» εξηγεί και ο David Perfumo αναλυτής της Equity Research Desk.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v