Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τοποθετήσεις στην Αίγυπτο προτείνει ο Mobius

Για τους επενδυτές με μακροπρόθεσμη προοπτική τώρα είναι η ευκαιρία να τοποθετηθούν στην Αίγυπτο και στη Μέση Ανατολή, υποστηρίζει ο Mark Mobius, εκτιμώντας πως η χώρα οδεύει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Τοποθετήσεις στην Αίγυπτο προτείνει ο Mobius
Η επενδυτική τοποθέτηση στις αναδυόμενες αγορές χρειάζεται υπομονή. Για όσους όμως διαθέτουν αυτήν την αρετή τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή τοποθέτησης στις αγορές της Μέσης Ανατολής. Αυτή τουλάχιστον είναι η άποψη του κ. Mark Mobius, εκτελεστικού προέδρου της Templeton Emerging Markets Group και "γκουρού" των αναδυόμενων αγορών.

"Έχουμε μακροπρόθεσμη προοπτική", δήλωσε σε τηλεφωνική του συνέντευξη που μεταδίδει το Marketwatch και συμπλήρωσε: "Σκεφτόμαστε να τοποθετηθούμε περισσότερο εν μέσω αυτού του περιβάλλοντος. Αναζητούμε πραγματικά καλές, χαμηλές τιμές όταν υπάρχουν πωλήσεις πανικού".

Βεβαίως, ο κ. Mobius αναγνωρίζει ότι ο δρόμος δεν είναι εύκολος. "Η πολιτική αναστάτωση δεν έχει τελειώσει, υπάρχει ακόμη πολλή αβεβαιότητα, αλλά υπάρχουν και αρκετά χρήματα που κινούνται στις αναδυόμενες αγορές", υποστηρίζει και διευκρινίζει: "Έχουμε τοποθετηθεί εδώ και καιρό στην Αίγυπτο και τώρα δεν πουλάμε, με βεβαιότητα δεν πουλάμε".

"Η Αίγυπτος έχει εξαιρετικά σημαντική στρατηγική θέση σε αυτό το τμήμα του κόσμου", υποστηρίζει, συμπληρώνοντας ότι η χώρα έχει επίσης νέο και μορφωμένο πληθυσμό και κινείται στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. "Με μακροπρόθεσμη οπτική, δεν μπορεί κανείς παρά να είναι αισιόδοξος", καταλήγει.

Όσον αφορά στις επενδυτικές επιλογές, ο κ. Mobius αναφέρει: "Εχουμε τοποθετηθεί σε τράπεζες, σε κάποιες εταιρίες του βιομηχανικού κλάδου, σε τηλεπικοινωνίες και σε κατασκευές".

"Η Αίγυπτος διέρχεται εντυπωσιακές αλλαγές, αλλαγές προς το καλύτερο, ειλικρινά, προς το καλύτερο τόσο για την ίδια όσο και για την υπόλοιπη Μέση Ανατολή", καταλήγει.

Ως προς τις λοιπές αναδυόμενες αγορές και τα αποκαλούμενα κράτη BRICs -Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα- ο κ. Mobius αναφέρει πως "είμαστε πολύ μέσα στη Βραζιλία".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v