Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σταδιακή κατάργηση Fannie Mae & Freddie Mac

Η κυβέρνηση Obama αποκάλυψε πρόταση για την σταδιακή ρευστοποίηση των κολοσσών στην στεγαστική πίστη, δίνοντας τις επιλογές για το τι μπορεί να γίνει και ανοίγοντας μια μακρά διαμάχη σχετικά με την στεγαστική αγορά.

ΗΠΑ: Σταδιακή κατάργηση Fannie Mae & Freddie Mac
Η κυβέρνηση Obama αποκάλυψε πρόταση για την σταδιακή ρευστοποίηση των κολοσσών στην στεγαστική πίστη, Fannie Mae και Freddie Mac, δίνοντας τις επιλογές για το τι μπορεί να γίνει και ανοίγοντας μια μακρά διαμάχη σχετικά με την στεγαστική αγορά του έθνους, μια αγορά που αποτιμάται στα 10,6 τρισ. δολάρια.

Μαζί με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, οι Fannie και Freddie ήταν η πηγή των εννέα στα 10 νέα δάνεια που εκδόθηκαν το περασμένο έτος.

Οι προτάσεις του Λευκοί Οίκου ανοίγουν μια συζήτηση που προφανώς θα είναι παρατεταμένη και ακανθώδης, για το μέλλον της χρηματοδότησης της απόκτησης νέας κατοικίας στις ΗΠΑ.

Η όποια τμηματική κατάργηση των Fannie και Freddie θα πρέπει να γίνει σταδιακά ώστε να αποφευχθεί αναταραχή στις αγορές.

Το κύριο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο, είναι ο τύπος της ομοσπονδιακής, κρατικής λειτουργίας που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση και το Κογκρέσο, ώστε να αντικατασταθούν οι υπηρεσίες που σήμερα προσφέρουν οι Fannie και Freddie.

Οι κινήσεις απεξάρτησης της κυβέρνησης από την αγορά στεγαστικής πίστης, θα αυξήσουν το κόστος δανεισμού για τους αγοραστές και θα αυξήσουν επίσης τις πιέσεις στην, ευάλωτη ακόμη, αγορά ακινήτων των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v