Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody΄s: Υποβάθμιση 6 ιρλανδικών τραπεζών

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης των ομολόγων για 6 ιρλανδικές τράπεζες προχώρησε η Moody's επισημαίνοντας ότι υπάρχουν αμφιβολίες για την πολιτική δέσμευση στην στήριξη των τραπεζών

Moody΄s: Υποβάθμιση 6 ιρλανδικών τραπεζών
Στην υποβάθμιση της αξιολόγησής της για τα ομόλογα 6 ιρλανδικών τραπεζών (unguaranteed senior unsecured debt) επισημαίνοντας πως υπάρχουν αμφιβολίες για την πολιτική βούληση στην στήριξη του τραπεζικού κλάδου, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος να επωμιστούν σημαντικό μέρος του βάρους και οι ομολογιούχοι. Πρόκειται για τα ομόλογα των Bank of Ireland, Allied Irish Banks, EBS Building Society, Irish Life & Permanent, Anglo Irish Bank και Irish Nationwide Building Society.

Επισημαίνεται ότι τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης, το Fine Gael και το Εργατικό Κόμμα, αναμένεται να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις εκλογές της 25ης Φεβρουαρίου. Και τα δύο κόμματα θέλουν να μειώσουν το κόστος στήριξης των τραπεζών για τον Ιρλανδό φορολογούμενο και εκτιμούν ότι μέρος του κόστους πρέπει να επωμιστούν οι κάτοχοι τραπεζικών ομολόγων.

«Οι τράπεζες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την χρηματοδότηση της κεντρικής τράπεζας και η τάση αυτή δεν θα σταματήσει στο άμεσο μέλλον» αναφέρει η ανακοίνωση της Moody’s και συμπληρώνει: με το ενδεχόμενο κατανομής του βάρους με τους ομολογιούχους, προφανώς μειώνεται η δυνατότητα των τραπεζών να χρηματοδοτηθούν ξανά από τις αγορές»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v