Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εορταστική ατμόσφαιρα στην Wall Street

Σε εορταστικό κλίμα παραμένει η Wall Street, διατηρώντας τις ανοδικές τάσεις που επικράτησαν νωρίτερα σε Ασία και Ευρώπη. Μια σειρά επιχειρηματικές συμφωνίες και αποτελέσματα, προσφέρουν στήριξη.

Σε εορταστικό κλίμα παραμένει το αμερικανικό χρηματιστήριο, διατηρώντας τις ανοδικές τάσεις που επικράτησαν νωρίτερα σε Ασία και Ευρώπη. Μια σειρά επιχειρηματικές συμφωνίες και αποτελέσματα, προσφέρουν στήριξη στην Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,39% στις 11.523 μονάδες, ο S&P 0,49% στις 1.253 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,53% στις 2.663 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε με ήπια ανοδικά πρόσημα στην προηγούμενη συνεδρίαση, που ώθησαν τον δείκτη S&P στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών.

Πάντως αναλυτές σημειώνουν ότι ο Dow έχει κάνει τρεις προσπάθειεες να κλείσει πάνω από τις 11.500 μονάδες τις τελευταίες ημέρες κι έχει αποτύχει, γεγονός που δημιουργεί ένα ισχυρό επίπεδο αντίστασης για τον δείκτη των blue chips.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια αντέδρασαν θετικά στην εκτόνωση της διαμάχης μεταξύ Νοτίου και Βορείου Κορέας.

Στις ευρωπαϊκές αγορές και το ευρώ, συνέβαλε ευνοϊκά η δήλωση του κορυφαίου στελέχους της κινεζικής κυβέρνησης ότι το Πεκίνο, που διαθέτει το 30% των παγκόσμιων αποθεμάτων σε συνάλλαγμα, είναι έτοιμο να προσφέρει χείρα βοηθείας για την επίλυση της κρίσης χρεών σε χώρες της ευρωζώνης.

Η εξέλιξη αυτή επισκιάζει την προειδοποίηση της Moody’s ότι πιθανόν να υποβαθμίσει εκ νέου την οικονομία της Πορτογαλίας και ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,02% στις 5.951 μονάδες, ο DAX 0,85% υψηλότερα στις 7.077 μονάδες, ενώ ο CAC 1,09% στις 3.927 μονάδες.

Στην Wall Street δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών στοιχείων, αλλά μια σειρά επιχειρήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο, όπως η Nike και η Red Hat, που ανακοινώνουν τριμηνιαία αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Η μετοχή της Toronto-Dominion Bank ενισχύεται 2,5% μετά την συμφωνία εξαγοράς της Chrysler Finance, ενώ η ολλανδική Royal DSM NV ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Martek Biosciences, που εκτινάσσεται 35%.

Η μετοχή της Adobe Systems κερδίζει 2,8% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Η Jabil Circuit κερδίζει 6,9% καθώς τα αποτελέσματά της επίσης ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v