Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Εξάμηνη παράταση στα swaps δολαρίων

Η Fed ανακοίνωσε παράταση των συμφωνιών swap για ρευστότητα σε δολάρια με τις κεντρικές τράπεζες του Καναδά, της ευρωζώνης, της Ιαπωνίας, της Αγγλίας και της Ελβετίας.

Fed: Εξάμηνη παράταση στα swaps δολαρίων
Η Federal Open Market Committee, η επιτροπή καθορισμού πιστωτικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε παράταση έως την 1η Αυγούστου 2011 των συμφωνιών swap για ρευστότητα σε δολάρια με την κεντρική τράπεζα του Καναδά, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Τράπεζα της Ιαπωνίας, την Τράπεζα της Αγγλίας και την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας.

Οι συμφωνίες swap, που τέθησαν σε εφαρμογή τον Μάιο, επρόκειτο να ισχύουν έως τον Ιανουάριο 2011. Με τις γραμμές swap με τις ΕΚΤ, ΒοΕ, SNB και BοJ, η Fed θα παράσχει σε αυτές τις κεντρικές τράπεζες την δυνατότητα διενέργειας δημοπρασιών σε δολάρια, στις εγχώριες αγορές τους, σε σταθερά εγχώρια επιτόκια για πλήρη τοποθέτηση.

Οι μηχανισμοί αυτοί είναι σχεδιασμένοι για να βελτιώσουν τις συνθήκες ρευστότητας στις παγκόσμιες αγορές χρήματος και να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους να μεταδοθούν στην αμερικανική αγορά, προβλήματα που υπάρχουν στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v