Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall Street: 3 στα 3 με νέα ευνοϊκά macro

Με νέο ράλι τιμών αντιδρά η Wall Street στην ανακοίνωση συγκριτικά μικρής μείωσης στις θέσεις εργασίας του Αυγούστου, που προστίθεται στις ευοίωνες στατιστικές εκπλήξεις των τελευταίων ημερών.

Με νέο ράλι τιμών αντιδρά το αμερικανικό χρηματιστήριο στην ανακοίνωση συγκριτικά μικρής μείωσης στις θέσεις εργασίας του Αυγούστου, που προστίθεται στις ευοίωνες στατιστικές εκπλήξεις των τελευταίων ημερών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,93% στις 10.415 μονάδες, ο S&P 0,97% στις 1.110 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,16% στις 2.225 μονάδες.

Μετά από μια σειρά ανέλπιστα ευνοϊκές ανακοινώσεις για την κατάσταση της βιομηχανίας, της αγοράς ακινήτων αλλά και της απασχόλησης στην ισχυρότερη οικονομία του πλανητη, σήμερα ανακοινώθηκε μικρότερη της αναμενόμενης μείωση στις θέσεις εργασίας (κατά 54.000). Τα πρόσφατα αυτά μεγέθη διασκεδάζουν τους φόβους ότι η αμερικανική οικονομία θα διολισθήσει σε διπλη υφεση.

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης υπηρεσιών ISM διολίσθησε στο 52,4 τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, έναντι 53,2 που περίμεναν οι αναλυτές και 54,3 στον προηγούμενο μήνα.

Στην συνέχεια, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ατλάντα θα παραθέσει ομιλία για την οικονομία.

Μετά το μίνι ράλι της Τετάρτης, η Wall Street έκλεισε και χθες με κέρδη.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντιδρούν πολύ θετικά και στα σημερινά ευνοϊκά στατιστικά και μετατρέπουν την πρωινή ήπια άνοδο σε νέο μίνι ράλι, με τον δείκτη FTSE να ενισχύεται 1,34 στις 5.442 μονάδες, τον DAX 1,4% στις 6.169 μονάδες, και τον CAC 1,8% στις 3.699 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v