Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική στατιστική έκπληξη στηρίζει την Wall

Οι ανέλπιστα καλές στατιστικές ανακοινώσεις της σημερινής συνεδρίασης, προσφέρουν στήριξη στο αμερικανικό χρηματιστήριο και βοηθούν τον Dow Jones να κρατήσει το ψυχολογικό επίπεδο των 10.000 μονάδων.

Οι ανέλπιστα καλές στατιστικές ανακοινώσεις της σημερινής συνεδρίασης, προσφέρουν στήριξη στο αμερικανικό χρηματιστήριο και βοηθούν τον Dow Jones να κρατήσει το ψυχολογικό επίπεδο των 10.000 μονάδων.

Μετά από πτωτικό άνοιγμα και σημαντικές διακυμάνσεις στην αρχή της συνεδρίασης, ο δείκτης των blue chips κινείται αυτή την ώρα με άνοδο 0,51% στις 10.060 μονάδες, ο S&P 0,46% στις 1.053 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 0,2% στις 2.124 μονάδες.

Στις αγορές εξακολουθούν να κυριαρχούν οι φόβοι ότι η αμερικανική οικονομία, η ισχυρότερη στον πλανήτη, «γλιστράει» σε διπλή ύφεση, ασκώντας έντονες πιέσεις στα ριψοκίνδυνα ενεργητικά, όπως οι μετοχές και ωθώντας όλο περισσότερους επενδυτές στα «καταφύγια.»

Όλα τα βλέμματα είναι επικεντρωμένα στις στατιστικές ανακοινώσεις αυτής της εβδομάδας, που περιλαμβάνουν τα κρίσιμα στοιχεία για την αγορά εργασίας αλλά και κατοικίας στις ΗΠΑ.

Σήμερα, η επίδραση των στατιστικών ανακοινώσεων αποδεικνύεται ανέλπιστα ευνοϊκή. Το καταναλωτικό κλίμα βελτιώθηκε ελαφρώς τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ιδιωτικό ινστιτούτο οικονομικών ερευνών Conference Board, ενώ ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/CaseShiller αυξήθηκε αισθητά 1% τον Ιούνιο. Ο δείκτης μεταποίησης ΡΜΙ του Σικάγο υποχώρησε ελαφρώς στο 56,7 τον Αύγουστο.

Αργότερα, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και η κοινοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve.

Η τιμή του πετρελαίου, που θεωρείται «βαρόμετρο» της οικονομικής κατάστασης στον πλανήτη, χάνει σχεδόν 1 δολάριο στα 73,72 δολ.

Στο επιχειρηματικό πεδίο, οι φήμες για προσφορά στην αλυσίδα λιανικής πολυτελών ρούχων Saks Inc. προκαλούν ράλι τιμών σχεδόν 30% στην μετοχή.

Ο τίτλος της Dollar General αντιδρά με άνοδο στα αποτελέσματα αύξησης καθαρών κερδών 51%.

Η Deere & Co. υποχωρεί 0,8% μετά την ανακοίνωση ότι θα πωλήσει τις επιχειρήσεις αιολικής ενέργειας στην Exelon Corp.

Στις υπόλοιπες αγορές, το χρηματιστήριο του Τόκιο βούλιαξε 3,6% καθώς η προηγούμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας για αύξηση των φθηνών δανείων στις εμπορικές τράπεζες, δεν κατάφερε να συγκρατήσει την άνοδο του ιαπωνικού νομίσματος, το οποίο παραμένει σε υψηλά 15 ετών έναντι του δολαρίου.

Ακολουθώντας την μεγάλη πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο χθες και την Ασία το πρωί, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, αλλά η θετική στροφή της Wall σήμερα, περιόρισε αισθητά τις πρωινές απώλειες.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,17% στις 5.210 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,22% στις 5.925 μονάδες, ενώ ο CAC 0,11% υψηλότερα στις 3.490 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v