Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Οι κεντρικές τράπεζες ανάχωμα στις πιέσεις

Ηπια αρνητικά πρόσημα επικρατούν στην Wall καθώς η μακροοικονομική εικόνα δείχνει στασιμότητα στις ΗΠΑ, αλλά οι δεσμεύσεις των κεντρικών τραπεζών για ρευστότητα περιορίζουν τις πιέσεις. Πτώση ευρωαγορών.

Οι δεσμεύσεις του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ, ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, μετριάζουν την απογοήτευση για την στασιμότητα της αμερικανικής οικονομίας και συγκρατούν τις πιέσεις στην Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,37% στις 10.1123 μονάδες, ο S&P 0,26% στις 1.061 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,48% στις 2.143 μονάδες.

Η στατιστική ανακοίνωση της ημέρας συνηγορεί στις επιφυλακτικές διαθέσεις των επενδυτών. Ανακοινώθηκε πολύ μικρή βελτίωση στο εισόδημα και την κατανάλωση των Αμερικανών, που είχαν μείνει στάσιμα τον προηγούμενο μήνα.

Ο επικεφαλής της Fed κ. Ben Bernanke δήλωσε την Παρασκευή από το συμπόσιο στο Τζάκσον Χόουλ, ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για την τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης.

Η απόφαση εξάλλου της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας να παραχωρήσει επιπλέον ρευστότητα στην αγορά «επιβεβαιώνει» τις δηλώσεις του Αμερικανού κεντρικού τραπεζίτη, καθώς δείχνει ότι οι χρηματοοικονομικές Αρχές των μεγάλων οικονομιών, είναι αποφασισμένες να προσφέρουν στήριξη.

Η απόφαση της BoJ για επιπλέον χαλάρωση της πιστωτικής πολιτικής στήριξε τον δείκτη Nikkei στο Τόκιο σε άνοδο 1,8% και σε άνοδο τους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες.

Ανοδικές τάσεις επικρατούσαν το πρωί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χάρη στην έντονη δραστηριότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, αλλά τα αρνητικά πρόσημα από την άλλη όχθη του Ατλαντικού επιφέρουν κάποιες πιέσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Η αγορά του Λονδίνου παραμένει κλειστή λογω αργίας, ενώ στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,39% στις 5.928 μονάδες, και ο CAC στο Παρίσι 0,49% στις 3.490 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v