Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ΑΕΠ χαροποίησε Wall και ευρωαγορές

Η ικανοποιητική ανάγνωση του ΑΕΠ των ΗΠΑ προκαλεί θετικά πρόσημα στα χρηματιστήρια ΗΠΑ και Ευρώπης, ενώ όλα βλέμματα στρέφονται στην στην ομιλία B.Bernanke από το Τζάκσον Χόουλ.

Η καλύτερη της αναμενόμενης ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας προκαλεί βελτίωση στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ομιλία του Ben Bernanke από το Τζάκσον Χόουλ, όπου ο διοικητής της Federal Reserve αναμένεται να σηματοδοτήσει την εισαγωγή μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,66% στις 10.051 μονάδες, ο S&P 0,62% στις 1.053 μονάδες, ο Nasdaq 0,77% στις 2.134 μονάδες.

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,6% στο β΄τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την β΄εκτίμηση του υπουργείου Εμπορίου. Η ανάπτυξη ήταν δηλαδή αισθητά χαμηλότερη από το προηγηθέν διάστημα (2,4%), αλλά πάντως κάπως καλύτερη απ’όσο περίμεναν οι ιδιώτες αναλυτές (1,6%).

Η μετοχή της Dell ενισχύεται μετά την αυξημένη προσφορά για την 3Par (+11%), που ευθυγραμμίζεται με την ανταγωνιστική προσφορά της Hewlett-Packard.

Η μετοχή της Boeing, αντιθέτως, υποχωρεί 1% και πλέον μετά την ανακοίνωση αναβολής στις πρώτες παραδόσεις του 787 Dreamliner.

Ο τίτλος της J. Crew Group διολισθαίνει αισθητά μετά την πτωτική αναθεώρηση των ετήσιων στόχων.

Η Tiffany & Co. ανακοίνωσε αύξηση κερδών τριμήνου 19% και ο τίλος του ομίλου πολυτελών ειδών αντιδρά θετικά.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, το αμερικανικό ΑΕΠ εμπνέει θετικά πρόσημα και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,58% στις 5.186 μονάδες, ο DAX 0,37% στις 5.934 μονάδες, ενώ ο CAC 0,51% στις 3.492 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v