Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα γύρω από τις 10.000 του Dow

Νευρικότητα επικρατεί στην Wall Street υπό το βάρος κι άλλων απογοητευτικών στατιστικών μεγεθών, ενώ ο Dow  παλεύει να κρατήσει το επίπεδο των 10.000 μονάδων. Πτώση ευρωαγορών.

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα επικρατούν στην Wall Street, αλλά πάντως τόσο ο δείκτης Dow συναντά στήριξη στο ψυχολογικό φράγμα των 10.000 μονάδων, όσο και ο S&P στο τεχνικό επίπεδο των 1.040 μονάδων.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,07% στις 10.033 μονάδες, ο S&P 0,25% στις 1049 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,1% στις 2.125 μονάδες.

Με τα στατιστικά μεγέθη να εξακολουθούν να δείχνουν μια οικονομία που ασθμαίνει, το αμερικανικό χρηματιστήριο άνοιξε με πτώση, που επιταχύνθηκε μετά την απώλεια των 10.000 μονάδων του δείκτη των blue chips, λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση των μακροοικονομικών μεγεθών για την αγορά ακινήτων..

Τα βλέμματα των επενδυτών είναι επικεντρωμένα στις 10.000 μονάδες του Dow, καθώς αν χαθεί αυτό το ψυχολογικό φράγμα, οι επενδυτές και στις δύο όχθες του Ατλαντικού προβλέπεται να το χρησιμοποιήσουν ως αφορμή για περαιτέρω πωλήσεις.

Επιπλέον , σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, υπάρχει στήριξη στις 1.040 μονάδες του S&P 500, ένα επίπεδο κάτω από το οποίο οι επενδυτές ενδεχομένως να διακρίνουν ευκαιρίες για αγορές.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας εξακολουθούν πάντως να μην προσφέρουν αποδείξεις διάρκειας της οικονομικής ανάκαμψης στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Ανακοινώθηκε ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών διολίσθησαν 12,4% τον Ιούλιο στις ΗΠΑ και διαμορφώθηκαν στο αρνητικό ρεκόρ των 276.000 (στο 12μηνο).

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε αύξηση 0,3% στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών, ένα μέγεθος που εκπροσωπεί τα επίπεδα επιχειρηματικών επενδύσεων. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση σε τρεις μήνες, που όμως ήταν πολύ μικρότερη της αναμενόμενης (περίπου 2,7%).

Από το μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων, η Toll Brothers ενισχύεται 3% καθώς «γύρισε» σε κερδη στο οικονομικό γ’ τρίμηνο, από ζημιές πέρσι.

Εντονες ήταν οι πιέσεις στις ιρλανδικές τράπεζες μετά την υποβάθμιση της οικονομίας της χώρας από την Standard & Poor's και η Allied Irish Banks εμφάνισε απώλειες 4,8% ενώ η Bank of Ireland 2,6%.

Οι δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις επισκίασαν την ανέλπιστη ανάκαμψη του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Ifo της Γερμανίας.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,76% στις 5.116,89 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,61% στις 5.899,5 μονάδες, ενώ ο CAC υποχώρησε 1,17% στις 3.450 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v