Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα deals τροφοδοτούν την άνοδο στη Wall

Η κινητικότητα από το μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων σε διάφορους κλάδους βελτιώνει το κλίμα στη Wall Street και χαρίζει κέρδη στους βασικούς δείκτες. Ανοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η κινητικότητα από το μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων βελτιώνει το κλίμα στη Wall Street και χαρίζει κέρδη στους βασικούς δείκτες. Ανοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να κυριαρχήσει η ειδησεογραφία για τις πιθανές συμφωνίες εξαγορές αφού δεν υπάρχουν σημαντικά μακροοικονομικά νέα ούτε ανακοινώνουν αποτελέσματα μεγάλες εταιρίες, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς.

Ειδικότερα σημαντική άνοδο καταγράφει η μετοχή της 3Par μετά την πρόταση – σφήνα της Hewlett Packard για την εξαγορά της προς 1,6 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι αντίστοιχη πρόταση έχει καταθέσει και η Dell η μετοχή της οποίας σημειώνει μικρή άνοδο.

Ανοδος και για τη μετοχή της Potash μετά την αρνητική «γνωμοδότηση» του ΔΣ της εταιρίας έναντι στην πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε η BHP Billiton, προς 130 δολάρια ανά μετοχή.

Κινητικότητα και για την Campell καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προσφέρει 2,3 δισ. δολάρια για την εξαγορά της United Biscuits.

Στο επίκεντρο και η μετοχή της Bank Of America κατόπιν της αναβάθμισης από τη Fitch.

Εν τω μεταξύ η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται ελαφρώς προς τα 74,2 δολάρια, ενώ ο χρυσός κινείται σταθεροποιητικά στα 1.229 δολάρια ανά ουγκιά. Το ευρώ κινείται με μικρές διακυμάνσεις έναντι του δολαρίου στα επίπεδα των 1,269.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.261 μονάδες με άνοδο 0,47%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,66% στις 2.194 μονάδες. Ανοδος 0,58% για τον S&P 500, στις 1.078 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,78% στις 5.235 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 0,65%, στις 3.548 μονάδες. Κέρδη 0,25% για τον DAX 30, που κινείται στις 6.020 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v