Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος με επιφυλάξεις στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της η Wall παρά τις ρευστοποιήσεις στην έναρξη της συνεδρίασης. Κέρδη για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου. Παραμένουν οι ανησυχίες για την οικονομική ανάκαμψη.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της η Wall παρά τις ρευστοποιήσεις στην έναρξη της συνεδρίασης. Κέρδη για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου. Παραμένουν οι ανησυχίες για την οικονομική ανάκαμψη. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Απουσία μακροοικονομικών ανακοινώσεων, η Wall Street κινήθηκε σήμερα ανοδικά με τους αναλυτές ωστόσο να τονίζουν ότι παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Bruce McCain, αντιπρόεδρος της Key Private Bank, «οι επενδυτές ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν αν πρέπει να αναμένουν έναν οικονομικό Αρμαγεδδών ή απλά μια βραδύτερη οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ».

Πέρα όμως από τις όποιες ανησυχίες, ο δείκτης S&P παρέμεινε για άλλη μια συνεδρίαση πάνω από το τεχνικό επίπεδο αντίστασης και συγκεκριμένα τον κινούμενο μέσο όρο 50 ημερών των 1.088 μονάδων.

Από πλευράς εταιρικών ειδήσεων, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα β’ τριμήνου ανακοίνωσαν τόσο η Deere & Co όσο και η Target Corp με τους αναλυτές ωστόσο να προβληματίζονται καθώς η διοίκηση της πρώτης μείωσε τους στόχους κερδοφορίας για το έτος.

Επιπλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει η υπόθεση εξαγοράς της Potash Corp από την BHP Billiton η οποία προχώρησε σε επιθετική εξαγορά κατόπιν απόρριψης της πρώτης πρότασής της από το ΔΣ της εταιρίας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, περιορίστηκε η πτώση στην τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μόλις στο 0,4% (από 1,5% προηγουμένως) στα 75,42 δολ./ βαρέλι καθώς το Υπουργείο Ενέργειας στις ΗΠΑ ανακοίνωσε μείωση των αποθεμάτων αργού στη χώρα.

Στους ενεργειακούς τίτλους η Chevron υποχωρεί 0,8% και η Exxon Mobil 1,1%.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε πτώση 1% στα 2,77 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της υποχωρεί 0,1% στα 23,46 δολάρια. Απώλειες 3% για το ADR του ΟΤΕ, στα 3,8 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,09% στις 10.415,54 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,15% στις 1.094,16 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,28% στις 2.215,70 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 0,89% στις 5.302,87 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με πτώση 0,32% στις 6.186,31 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 χαμηλότερα 0,41% στις 3.647,93 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v