Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νωχελική διόρθωση στην Wall Street

Ηπια διόρθωση εμφανίζει η Wall μετά το χθεσινό ράλι τιμών, ενώ ο S&P 500 προσπαθεί να κρατηθεί πάνω από το κρίσιμο τεχνικό επίπεδο των 1.088 μονάδων. Διορθωτική εικόνα και στις ευρωαγορές.

Ηπια διόρθωση εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το ράλι τιμών της Τρίτης, ενώ ο S&P 500 προσπαθεί να κρατηθεί πάνω από το κρίσιμο τεχνικό επίπεδο των 1.088 μονάδων.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,39% στις 10.365 μονάδες, ο S&P 0,36% στις 1.088 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,43% στις 2.199 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 της ευρύτερης αμερικανικής αγοράς κινείται γύρω από τον κινούμενο μέσο όρο 50 ημερών στις τελευταίες συνεδριάσεις, μετά την κάθετη πτώση του την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας φόβων ότι η οικονομική ανάκαμψη σκοντάφτει. Ο μέσος όρος 50 ημερών βρίσκεται περί τις 1.088 μονάδες.

Στο επίκεντρο παραμένει η υπόθεση της εξαγοράς της Potash Corp. of Saskatchewan στην οποία η BHP Billiton έκανε επιθετική προσφορά, μετά την απόρριψη της πρώτης προσέγγισής της.

Οι προσφορές έχουν προκαλέσει ράλι τιμών σε πολλούς κλάδους που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή και ειδικά τα λιπάσματα, όπου ειδικευεται η Potash.

Η Wall Street απεκόμισε εύρωστα κέρδη χθες μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις, με αρωγή από την περίπτωση Potash (+1,98%), καλά επιχειρηματικά αποτελέσματα και μια ευχάριστη στατιστική έκπληξη για την βιομηχανική παραγωγή.

Απουσία στατιστικών ειδήσεων σήμερα, το δολάριο κινείται με ήπιες διακυμάνσεις και υποχωρεί 0,4% έναντι του γεν ενώ ενισχύεται 0,2% έναντι του ευρώ.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Analog Devices κερδίζει 1,8% μετά την ανακοίνωση καλυτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου.

Στις εισηγμένες επιχειρήσεις που κοινοποιούν σήμερα αποτελέσματα, περιλαμβάνονται η Target Corp. και η Deere & Co..

Πιέσεις υφίστανται οι ενεργειακοί κλάδοι, καθως η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 1% στον απόηχο της νέας ανόδου αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ, που κινουνται προς επίπεδα ρεκόρ.

Σταθεροποιητικές μικτές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η διόρθωση στις μεταλλευτικές μετοχές πιέζει τον FTSE, σε απώλειες 0,43% στις 5.327 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,07% στις 6.210 μονάδες, και ο CAC 0,05% στις 3.664 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v