Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BHP: Επιθετική προσφορά εξαγοράς της Potash

Σε επιθετική προσφορά εξαγοράς της Portash Corp., προχωρά η BHP Billiton . Η διοίκηση της καναδικής εταιρίας λιπασμάτων εξετάζει τις δυνατότητες άμυνας, εκ των οποίων και το poison pill.

BHP: Επιθετική προσφορά εξαγοράς της Potash
Σε επιθετική προσφορά εξαγοράς της Potash Corp. of Saskatchewan Inc, δήλωσε ότι προχωρά η BHP Billiton, η μεγαλύτερη μεταλλευτική στον κόσμο, προτείνοντας 130 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή της καναδικής εταιρείας λιπασμάτων, που αντιστοιχεί σε 40 δισ. δολ.

Η κίνηση αυτή, προκύπτει αφού το διοικητικό συμβούλιο της Potash ομόφωνα απέρριψε πρόταση εξαγοράς από την ΒΗP Billiton ως «σημαντικά ανεπαρκή».

«Πιστεύουμε ότι οι μέτοχοι της Potash Corp. θα δουν ότι η βεβαιότητα μίας προσφοράς σε μετρητά και με premium 32 % έναντι του μέσου όρου 30 ημερών διαπραγμάτευσης της μετοχής, είναι πολύ ελκυστική και για αυτό αποφασίσαμε να απευθυνθούμε απευθείας στους μετόχους της εταιρείας» δήλωσε ο πρόεδρος της BHP, Jacques Nasser

Ωστόσο, η καναδική εταιρεία ετοιμάζει μέτρα για να αμυνθεί κατά της επιθετικής εξαγοράς, τα οποία αφορούν τη διάθεση μετοχών στους ήδη κοινούς μετόχους με φθηνότερη τιμή, στην περίπτωση που τρίτο μέρος αποκτήσει μερίδιο πέραν του 20%. Η πρακτική αυτή, που αποκαλείται και poison pill απαιτεί έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v