Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριψήφια κέρδη για τον Dow στην Wall Street

Καλά αποτελέσματα και αναβαθμίσεις στόχων από κορυφαίες επιχειρήσεις, το ράλι σε μετοχές αγροτικής βιομηχανίας και κάποιες ευχάριστες στατιστικές εκπλήξεις, στηρίζουν την Wall στα μεγαλύτερη κέρδη δύο εβδομάδων.

Τα καλά αποτελέσματα και οι αναβαθμίσεις στόχων από κορυφαίες επιχειρήσεις, το ράλι σε μετοχές της αγροτικής βιομηχανίας και κάποιες ευχάριστες στατιστικές εκπλήξεις, στηρίζουν την Wall Street στα μεγαλύτερη κέρδη δύο εβδομάδων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,4% στις 10.446 μονάδες, ο S&P 1,58% στις 1.096 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,67% στις 2.218 μονάδες. Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 σημειώνει την ισχυρότερη άνοδο του τελευταίου 15ήμερου.

Οι βασικοί δείκτες στην Wall Street έκλεισαν χθες με ανεπαίσθητες μεταβολές, μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις.

Η Wal-Mart Stores Inc., η Home Depot Inc. αλλά και η ευρωπαϊκή Carlsberg A/S, ανακοίνωσαν τριμηνιαία κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων και αναβάθμισαν τους ετήσιους στόχους.

Η απόρριψη της προσφοράς εξαγοράς της μεγαλυτερης επιχείρησης λιπασμάτων στον κόσμο, Potash Corp. of Saskatchewan Inc. που δημιουργεί συνθήκες για νέα αυξημένη προσφορά, προκαλεί ράλι τιμών στις μετοχές των εισηγμένων επιχειρήσεων αγροτικών καλλιεργειών.

Η μετοχή της Potash αντιδρά με ράλι 25%.

Από το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 0,2% τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, όσο αναμενόταν, και ενισχύθηκε 4,2% σε ετήσια βάση.

Επίσης, οι ενάρξεις κατασκευής νέων οικιών αυξήθηκαν 1,7% τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι θα σημειωθεί αύξηση 2%, μετά την βουτιά 8,7% του προηγούμενου μήνα.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε επιπλέον ότι η βιομηχανική παραγωγή της αμερικανικής οικονομίας αυξήθηκε αρκετά περισσότερο α’όσο αναμενόταν τον Ιούλιο, κατά 1%.

Ο θετικός αντίκτυπος από τις δημοπρασίες ομολόγων σε Ισπανία και Ιρλανδία επισκιάζει την διολίσθηση του δείκτη επενδυτικής εμπιστοσύνης ZEW στην Γερμανία και εμπνέει θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,41% στις 5.350,55 μονάδες, ο DAX 1,57% υψηλότερα στις 6.206,40, ενώ ο CAC με κέρδη 1,02% στις 3.663,13 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v