Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεπαίσθητες μεταβολές στην Wall Street

Τα κέρδη των κλάδων φυσικών πόρων και τεχνολογίας έρχονται σε αντιπαράθεση με τα νέα δυσμενή στατιστικά στοιχεία για τις μεγάλες οικονομίες και στηρίζουν σε ήπια άνοδο την Wall. Θετικό γύρισμα και στις ευρωαγορές.

Τα κέρδη των κλάδων πρώτων υλών και τεχνολογίας στηρίζουν σε ήπια άνοδο το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά το πτωτικό άνοιγμα υπό το βάρος των δυσοίωνων στατιστικών στις ΗΠΑ και την χαμηλότερη της αναμενόμενης ανάπτυξη από την Ιαπωνία στο β’ τρίμηνο.

H Wall Street άνοιξε με απώλειες μετά το -3,3% της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις συνέχισαν να απογοητεύουν.

Οι συνθήκες στον τομέα μεταποίησης της περιφέρειας της Νέας Υόρκης βελτιώθηκαν κάπως τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, αλλά πάντως αποδείχθηκαν κατώτερες των εκτιμήσεων και παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε περαιτέρω διολίσθηση του δείκτη κλίματος στον τομέα κατασκευών.

Πάντως οι τίτλοι φυσικών πόρων και τεχνολογίας ενισχύονται και προσφέρουν στήριξη, με αποτέλεσμα μικτά πρόσημα για τους βασικούς δείκτες.

Η eBay ενισχύεται 3,2% και η Titanium Metals 2,6%.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,04% στις 10.306 μονάδες, ο S&P 0,05% στις 1.079 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,59% στις 2.186 μονάδες.

Η μετοχή της Dell ενισχύεται 0,17% μετά την συμφωνία εξαγοράς της 3Par που εκτινάσσεται 85%.

Ο τίτλος της Vedanta Resources στο Λονδίνο εκτινάσσεται 6% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς του 60% της ενεργειακής Cairn India.

Η Lowe's Cos. ανακοίνωσε αύξηση κερδών στα 58 σεντς ανά μετοχή.

Εντονες είναι οι πιέσεις στον ιρλανδέζικο τραπεζικό κλάδο, και το ADR της Allied Irish Banks υποχωρεί σχεδον 2% ενώ της Bank of Ireland σχεδόν 6%.

Στις διεθνείς αγορές, το χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με πτώση, μετά τα στοιχεία για πενιχρή αύξηση 0,4% στο ΑΕΠ β΄τριμήνου.

Στην Ευρώπη κυριάρχησαν τα αρνητικά πρόσημα το πρωί, αλλά το απόγευμα, καθώς η Wall Street γύριζε θετικά, εκδηλώθηκε σημαντική ανάκαμψη.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με αμελητέα άνοδο 0,01% στις 5.276,10 μονάδες, ο DAX πρακτικώς αμετάβλητος στις 6.110,57 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 0,37% στις 3.597,60 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v