Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεων συνέχεια στην Wall λόγω ανεργίας, Cisco

Συνεχίζεται με ένταση η πτωτική πορεία στην Wall, μετά την ανακοίνωση επιπλέον αύξησης στους νέους ανέργους και τις δυσοίωνες προβλέψεις της Cisco για τις μελλοντικές πωλήσεις. Πιέσεις στις ευρωαγορές. 

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την ανακοίνωση επιπλέον αύξησης στους νέους ανέργους και τις δυσοίωνες προβλέψεις της Cisco Systems για τα μελλοντικά έσοδα, που επιβαρύνει ιδιαίτερα τον τεχνολογικό κλάδο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,9% στις 10.295 μονάδες, ο S&P 1,12% στις 1.077 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,6% στις 2.173 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο υπέστη χθες βουτιά 2,5% και ο Dow Jones εμφανίζει πλέον απώλειες 0,5% από την αρχή του έτους.

Ο αριθμός των νέων ανέργων ήταν υψηλότερος κατά 2.000 σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Η αύξηση αυτή προστίθεται σε έναν μακρύ κατάλογο από στατιστικές ανακοινώσεις των τελευταίων εβδομάδων, που δείχνουν ότι συνεχίζονται τα προβλήματα στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, προκαλώντας επιβράδυνση στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Επιπλέον, από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Cisco ανακοίνωσε καλά αποτελέσματα για το β΄τρίμηνο, αλλά χαμήλωσε αρκετά την πρόβλεψη για τις πωλήσεις στο υπόλοιπο 2010. Η μετοχή της εμφανίζει αισθητή πτώση σχεδόν 7%.

Η μετοχή της Anheuser-Busch InBev εμφανίζει άνοδο 3,5% μετά την ανακοίνωση αύξησης των καθαρών κερδών και των πωλήσεων τριμήνου.

Αρνητικα πρόσημα επικρατούν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με πιέσεις και από τα στοιχεία ύφεσης στην ελληνική οικονομία.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,4% στις 5.225 μονάδες, ο DAX 0,66% στις 6.113 μονάδες, ενώ ο CAC 0,92% στις 3.594 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v