Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mobius: Ο φόβος διπλής ύφεσης ευνοεί τις αγορές

Την άποψη ότι οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο είναι εν τέλει θετικές για τις αγορές εξέφρασε ο Mark Mobius επισημαίνοντας πως οι κεντρικές τράπεζες θα αναγκαστούν να αυξήσουν την προσφορά χρήματος.

Mobius: Ο φόβος διπλής ύφεσης ευνοεί τις αγορές
Την άποψη ότι οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο διπλής ύφεσης είναι εν τέλει θετικές για τις αγορές εξέφρασε ο κ. Mark Mobius, εκτελεστικός πρόεδρος της Templeton Emerging Markets Group, υποστηρίζοντας ότι αναγκάζουν τις κεντρικές τράπεζες να ακολουθήσουν επεκτατική νομισματική πολιτική.

"Θα αναγκαστούν να τυπώσουν χρήμα και θα συνεχίσουν να αυξάνουν την προσφορά χρήματος. Και αυτό είναι θετικό γιατί σημαίνει ότι θα υπάρχει περισσότερο χρήμα διαθέσιμο διεθνώς", αναφέρει ο κ. Mobius σε συνέντευξή του στο CNBC.
 
Κατά την άποψή του, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές είναι το ενδεχόμενο ταχείας αύξησης του αριθμού των δημοσίων εγγραφών, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πτωτικές τάσεις. Επισημαίνει πως κατά το 2010 στις αναδυόμενες αγορές έχουν αντληθεί περίπου 90 δισ. ευρώ από δημόσιες εγγραφές, έναντι 89 δισ. ευρώ για όλο το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v