Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελπίδες για Fed στηρίζουν την Wall

Θετικά πρόσημα επικρατούν στη Wall, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι η Fed, θα δώσει αύριο το "σήμα" για περαιτέρω μέτρα στήριξης της ρευστότητας. Κινητικότητα στην τεχνολογία. Ισχυρή άνοδος ευρωαγορών.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι η Fed, θα δώσει «σήμα» για περαιτέρω μέτρα στήριξης της ρευστότητας στην αυριανή, τακτική, συνεδρίαση καθορισμού πιστωτικής πολιτικής, καθώς η αμερικανική ανάκαμψη δείχνει να χάνει τον δυναμισμό της.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,39% στις 10.695 μονάδες, ο δείκτης S&P 0,35% στις 1.125 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,52% στις 2.300 μονάδες.

Η κρίσιμη εξέλιξη αυτής της εβδομάδας αφορά την τακτική συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Τρία χρόνια πριν σαν σήμερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκανε την πρώτη κίνηση τόνωσης της ρευστότητας εξαιτίας της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, απελευθερώνοντας 95 δισ. ευρώ προς τις εμπορικές τράπεζες.

Τα υποτονικά μεγέθη για την αμερικανική οικονομία στο τελευταίο διάστημα, επιτείνουν την εκτίμηση ότι η αμερικανική Federal Reserve θα ανακοινώσει -αν όχι αυτόν τον μήνα τον επόμενο- περαιτέρω μέτρα ρευστότητας.

Ο τεχνολογικός κλάδος συγκεντρώνει ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση, μετά την παραίτηση του επικεφαλής της Hewlett-Packard (-8%), ενός από τα εξέχοντα στελέχη της Σίλικον Βάλεϊ, καθώς και την παραίτηση κορυφαίου στελέχους της Apple (+0,1%).

Κινητικότητα εμφανίζει και η μετοχή της Research in Motion (+2,3%), καθώς η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να αναστείλει την απαγόρευση του BlackBerry.

Η Goldman Sachs αναβάθμισε την πρόβλεψη για τα κέρδη ανά μετοχή των μελών του S&P 500 στα 81 δολ. από 78 δολ., κατά μέσο όρο, λόγω των καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου των επιχειρήσεων του δείκτη.

Η δυναμική ανάπτυξη των γερμανικών εξαγωγών, σε συνδυασμό με ευοίωνες οικονομικές ανακοινώσεις από την Κίνα, που ενθαρρύνουν τις αγορές εμπορευμάτων, ωθεί σε μεγάλα κέρδη τις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε στις 5.410,52 μονάδες με άνοδο 1,47, ο DAX με κέρδη 1,47% στις 6.351,60 μονάδες, ενώ ο CAC 1,65% στις 3.777,37μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v