Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H-P: Κατηγορίες παρενόχλησης "έριξαν" τον CEO

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hewlett-Packard κατέθεσε αιφνιδιαστικά την παραίτησή του, όταν πρώην συνεργάτης κατέθεσε κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του ιδίου και της εταιρίας.

H-P: Κατηγορίες παρενόχλησης έριξαν τον CEO
Ο διευθύνων σύμβουλος της Hewlett-Packard, Mark Hurd, κατέθεσε αιφνιδιαστικά την παραίτησή του, όταν πρώην συνεργάτης κατέθεσε κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του ιδίου και της εταιρίας, σε ένα ακόμη σκάνδαλο που πλήττει φημισμένη τεχνολογική εταιρία των ΗΠΑ.

Η ξαφνική είδηση της αποχώρησης ενός από τα ισχυρότερα στελέχη της Silicon Valley, πίεσε την μετοχή της H-P σε απώλειες έως 10% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Η H-P ανακοίνωσε ότι ο κ. Hurd αποφάσισε να παραιτηθεί κατόπιν της έρευνας, η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση αφορά συνεργάτη της εταιρίας marketing και εσφαλμένη αναφορά εξόδων.

«Στην έρευνα προσδιορίζεται ότι δεν παραβιάζονται οι αρχές της H-P όσον αφορά την σεξουαλική παρενόχληση, αλλά πράγματι παραβιάζονται κώδικες επιχειρηματικής πρακτικής,» αναφέρει το ανακοινωθέν.

Λίγο αργότερα, η γυναίκα που απάγγειλε τις κατηγορίες εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημοσίων και δήλωσε ότι της προκάλεσε έκπληξη και θλίψη η παραίτηση του Mark Hurd. «Δεν ήταν αυτός ο στόχος μου,» δήλωσε.

Πρόκειται για πρώην στέλεχος του κλάδου πωλήσεων της επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v