Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Wall με το βλέμμα στην ανεργία

Η αναπάντεχη αύξηση στις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας και η μικτή εικόνα από τις λιανικές πωλήσεις προκαλούν πιέσεις στη Wall, όπου το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην κρίσιμη αυριανή ανακοίνωση για την ανεργία.

Η αναπάντεχη αύξηση στις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας και η μικτή εικόνα από τις λιανικές πωλήσεις προκαολούν πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, όπου το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην κρίσιμη αυριανή ανακοίνωση για τα επίπεδα ανεργίας Ιουλίου.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,34% στις 10.642 μονάδες, ο S&P 0,39% στις 1.122 μον., ενώ ο Nasdaq 0,56% στις 2.290 μον.

Σε αντίθεση με τα χθεσινά ευοίωνα μεγέθη για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, οι σημερινές ενδείξεις από το σύνολο της αγοράς εργασίας ήταν αρνητικές, με την αναπάντεχη αύξηση στις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας κατά 19.000.

Όλα τα βλέμματα είναι επικεντρωμένα στην κρίσιμη ανακοίνωση για την ανεργία, που αναμένεται ότι ενισχύθηκε στο 9,7% από 9,6%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζει ο χρηματοπιστωτικός κλαδος, με πτώση 4,1% για την Hartford Financial Services και 3,6% για την Regions Financial.

Τα μεγέθη που ανακοινώθηκαν για τις πωλήσεις Ιουλίου στο λιανεμπόριο είχαν μικτή επίδραση, καθώς η αγορά παρέμεινε υποτονική αν και υπήρξαν και ορισμένες ευχάριστες εκπλήξεις.

Η μετοχή της Macy's αντιδρά με άνοδο 1,5% στα μεγέθη και η Αbercrombie & Fitch με κέρδη 2% αλλά η J.C. Penney υποχωρεί 6%, ενώ η Aeropostale 7% και η Hot Topic 3%.

Η ΕΚΤ στην ευρωζώνη και η ΒοΕ στην Βρετανία κράτησαν αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια, ενώ η αμερικανική Fed συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα και δεν αποκλείεται, κατά τους αναλυτές, να παρουσιάσει περαιτέρω μέτρα τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρουσίασαν μικτή, σταθεροποιητική εικόνα, με τον δείκτη FTSE να κλείνει 0,38% χαμηλότερα στις 5.365 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,04% στις 6.333 μον., ενώ ο CAC με άνοδο 0,09% στις 3.764 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v