Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχύρωση κερδών στη Wall Street

Τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία στη στεγαστική αγορά και στις βιομηχανικές παραγγελίες επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την δυναμική της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία στην στεγαστική αγορά καθώς και στις βιομηχανικές παραγγελίες επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την δυναμική της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Ήπια πτώση για τους δείκτες στη Wall μετά την ισχυρή άνοδο 2% την Δευτέρα και το +7% του Ιουλίου, τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο του έτους για το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Σε περιορισμένου εύρους ρευστοποιήσεις προχώρησαν σήμερα οι επενδυτές καθώς τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν ενισχύουν τον προβληματισμό για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Αναλυτικά, οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούνιο μειώθηκαν περισσότερο απ’ όσο ανέμεναν οι αναλυτές ενώ εξίσου απογοητευτικά ήταν και τα στοιχεία στα προσύμφωνα πωλήσεων κατοικιών καθώς μειώθηκαν κατά 2,6%, στο αρνητικό ρεκόρ των 75,7 μονάδων.

Στον αντίποδα, τόσο το προσωπικό εισόδημα όσο και η προσωπική δαπάνη, παρέμειναν αμετάβλητα τον Ιούνιο στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, κατώτερα των προσδοκιών ήταν τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι Procter & Gamble και Dow Chemical παρόλο που οι δύο όμιλοι αύξησαν τις πωλήσεις τους στο β΄τρίμηνο.

Επιπλέον, σημαντική αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων ανακοίνωσαν τον Ιούλιο οι General Motors, Ford και Chrysler.

Πτώση 10% για τη μετοχή της Dow Chemical και 2,2% για τη Ford καθώς στο σύνολό τους οι πωλήσεις αυτοκινήτων δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο συνέχισε την πτωτική του πορεία έναντι του ευρώ, σε χαμηλό 4 μηνών και συγκεκριμένα στα 1,323 δολάρια καθώς τα καλά εταιρικά αποτελέσματα (σε Ευρώπη και ΗΠΑ τις προηγούμενες μέρες) απομακρύνουν τους επενδυτές από τις λεγόμενες ασφαλείς τοποθετήσεις όπως είναι το αμερικανικό νόμισμα.

Νέα άνοδος 1,5% για την τιμή του πετρελαίου στα 82,56 δολ./βαρέλι, σε υψηλό 12 εβδομάδων, με τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Exxon Mobil να ενισχύονται, λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, 1,3% και 1,1% αντίστοιχα.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε άνοδο 1,6% στα 3,21 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται 2,85% στα 24,6 δολάρια. Κέρδη 2,4% για το ADR του ΟΤΕ, στα 4,25 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε πτώση 0,36% στις 10.636,38 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,48% στις 1.120,44 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,52% στις 2.283,52 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,01% στις 5.396,48 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,25% στις 6.307,91 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 0,12% στις 3.747,51 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v