Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μελετά "συμβολική" περαιτέρω χαλάρωση η Fed

Οι αξιωματούχοι της Fed θα μελετήσουν μια περιορισμένης εμβέλειας αλλά συμβολικά σημαντική μεταβολής στην διαχείριση του «απέραντου» χαρτοφυλακίου χρεογράφων της, την επόμενη εβδομάδα.

Μελετά συμβολική περαιτέρω χαλάρωση η Fed
Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve θα μελετήσουν μια περιορισμένης εμβέλειας αλλά συμβολικά σημαντική μεταβολής στην διαχείριση του «απέραντου» χαρτοφυλακίου χρεογράφων της, κατά την τακτική συνάντηση καθορισμού της πιστωτικής πολιτικής την επόμενη εβδομάδα.

Η «συμβολική» αυτή κίνηση προκύπτει εξαιτίας ενδείξεων ότι η οικονομία πιθανόν να «χάνει» δύναμη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει η Wall Street Journal.

Εάν επιβεβαιωθεί η εξέλιξη, θα είναι μια μεταβολή που θα προκύψει μόλις τέσσερις μήνες μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να λήξει το μαζικό πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, γεγονός που θα δείξει τις ανησυχίες της Fed για την αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αξιωματούχοι της Fed στην συνεδρίαση της 10ης Αυγούστου θα σκεφτούν να χρησιμοποιήσουν ρευστό από εκείνο που λαμβάνει η Fed όταν ωριμάζουν τα χρεόγραφα mortgage-bond για να αγοράσουν νέα στεγαστικά χρεόγραφα ή κρατικά ομόλογα, αντί να αφήσουν το χαρτοφυλάκιο να συρρικνωθεί, όπως αναμενόταν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v